• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Var mı bize yan bakan? GÜRKAN ERTAÇ

Var mı bize yan bakan?

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2016, 00:00
Türk Voleybolu Avrupa Kupalarında yine fırtınalar estiriyor, kadınlar ve erkeklerde yaşlı kıtanın en başarılı ülkesi olarak alkışlanıyor. CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde Arkas, Ziraat Bankası ve Halkbank tur atladı. Fazla önem taşımayan A Grubu'ndaki son maçında Alman Recycling'e 3-2 yenilen Arkas, 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle 2. tura geçti. Ziraat Bankası, B Grubu'nda Franız Paris Volley'i 3-1 geçip gruptan, 5 galibiyet ve 1 yenilgiyle lider çıktı. Halkbank ise D Grubu'nda, Karadağ'dan Budvanska'yı 3-0 aşıp 4 galibiyet, 2 yenilgi ve 2. sırada hedefe ulaştı. Kadınlarda da Türk takımları buldozer gibi. CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi'nde Alman Dresdner'i 3-0 yenen F.Bahçe Grundig, 6 maçını da kazanıp namağlup lider çıktı ve hayranlık uyandırdı. F.Bahçe gibi Vakıfbank da İtalyan Gorgonzola'yı 3-2 yenip 6'da 6 yaparak tur atladı. Aynı kupada Eczacıbaşı VitrA, İtalyan Pomi'yi 3-2 aşarak 4. galibiyet 2 yenilgiyle 2. tura yükseldi. Kadınlar CEV Kupası 3. tur rövanşında G.Saray, deplasmanda İsviçre'nin Köniz takımını 3-1 yenerek, tur atladı. Cim-Bom ilk maçı da 3-0 kazanmıştı. İki başarı da Kadınlar Challenge Kupası 3. turunda. İ.Hastanesi İdmanocağı, İsviçre'nin Franches'ini 3-0'lık iki maçla devirip çeyrek finale yükseldi. Bursa B.B. ise Fransa'nın Nantes takımını 3-1'lik iki maçla eleyip çeyrek final vizesi aldı.

ARKAS'a bir dünya devi

CEV Şampiyonlar Ligi 2. tur kur'aları çekildi, ARKAS'a yıldızlar topluluğu İtalyan Macerata düştü. Macerata'da, Türkiye'de Halkbank'ta forma giyen Küba'lı Juantorena, F.Bahçe'li Miljkoviç de oynuyor. ABD Milli Takımı pasörü Christenson, dünyanın en iyi liberosu Fransız Grebennikov, Sırp orta oyuncu Podrascanin, smaçörler Sloven Cebulj, Sırp Stankoviç, İtalya Milli Takımının ünlü smaçörleri Parodi ve Fei de oynuyor. İlk maç 16 Şubat'ta İzmir'de, 2 Şubat'ta İtalya'da. Dış İlişkiler Sorumlusu Bahadır Osman, "Rakip çok güçlü ama, artık bu turda zayıf takım yok" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA