• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HEM ŞAŞIRDIK HEM ŞAŞIRMADIK HALİL FİNCAN

HEM ŞAŞIRDIK HEM ŞAŞIRMADIK

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2015, 00:00
Kasımpaşa-G.Saray ve F.Bahçe-Beşiktaş maçlarında aynı noktadan hareket eden iki farklı hissin bileşkesini yaşadık. Dolayısıyla çimlerde olup biten hadiseleri gözlemlerken bazen fazlasıyla şaşırdık bazen de hiç ama hiç şaşırmadık

Yeşil diktörtgene bakarken kenara düştüğümüz notlar arasında iki farklı hissi yaşadığımız muhakkak. Hatta meseleleri taraftar olarak değil bir futbolsever olarak takip ettiğinizde başlık da ister istemez 1. çoğul şahıs bir ifadeye dönüşüyor. Şöyle ki...
G.Saray'ın 2-0'dan 3-2'ye geçişine ve ilk yarıdaki onca yanlışa rağmen ikinci yarıda böylesine bir ivme kaydetmesine ŞAŞIRDIK. Ancak gelin görün ki bir kez daha bu takımın nasıl bu kadar kolay goller yiyebildiğine ŞAŞIRMADIK.
Bununla birlikte F.Bahçe'ye yenilip, Başakşehir ile berabere kalan bu takımın kuşkusuz böylesi zor bir galibiyetle lider olabilmesine de ŞAŞIRDIK. Ancak G.Birliği'ne yenilen ezeli rakibinin yine bir derbiyi Kadıköy'de kayıpsız atlatmasına da ŞAŞIRMADIK.
Devam edelim. Hollandalı yıldız Sneijder'ın bu değişkenlik arasında gizli özne bile olamamasına da ŞAŞIRDIK. Fakat önceki hafta niye kenara alındığını anlamayan Yasin'in galibiyetin mimarlığına terfi etmesine de ŞAŞIRMADIK.
Sadece düz koşularla maça yetiştirilen Sabri'nin Hamzaoğlu tarafından niye bu maçta riske edildiğine de ŞAŞIRDIK. Ligin başından bu yana sorumluluk alması beklenen ancak aldığı tüm topları ezen Olcan'ın performansına, hatta ikinci yarının başında kenara alınmasına ise ŞAŞIRMADIK.
Ve derbi... F.Bahçe formasıyla Beşiktaş ile oynadığı her maçta filelerin yolunu bulan Senegalli golcü Moussa Sow'un derbinin 11'inde olmamasına ŞAŞIRDIK. Beşiktaş'a karşı oynadığı 7 lig maçında üst üste 8. golünü atan bu oyuncunun isminin tribünlerde yankılanmasına ve attığı golle maçın yıldızı olmasına da ŞAŞIRMADIK.
Hal böyleyken İsmail Kartal'ın elinde böyle bir oyuncu varken bir kez daha Emenike ısrarına da ŞAŞIRDIK. Yalnız Emenike de bunun farkında olacak ki taraftar tepkisinden sonra "Bana ne ben oynamıyorum" demesine ŞAŞIRMADIK.
Hadisenin devamında olanları tüm Türkiye görmüşken hakem Fırat Aydınus'un Emenike'nin formasını çıkarmasına, hatta oyuncunun dışarı çıkıp sonra tekrar oyuna dahil oluşuna kayıtsız kalmasına da ŞAŞIRDIK. Fakat mevzuya geniş açıdan baktığımızda hakemlerimizin genel performansları icabıyla yine olup bitene pek ŞAŞIRMADIK.
Beşiktaş'ın Avrupa'ya havlu atmışken ve ezeli rakibine 7 puan fark atma şansı doğmuşken böylesine bir oyun şablonuyla sahaya yayılmasına da ŞAŞIRDIK. G.Saray gibi Kadıköy yolculuklarını fobi haline getiren Kartal'ın hasreti 10 seneye çıkarmasına da ŞAŞIRMADIK.
Tüm bunların arasında Emre ile Bilic'in kavgasına, milli futbolcunun hiddetine, daha önce hiç görmediğimiz bir şekilde öfkeli bir tutum göstererek zaptedilememesine, hatta küfür ettiğinin öne sürülmesine de çok ŞAŞIRDIK. Şaka şaka... Sanırım en fazla da buna ŞAŞIRMADIK... İyi haftalar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA