• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SINIRSIZ FAKAT SINIRLI HALİL FİNCAN

SINIRSIZ FAKAT SINIRLI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2015, 00:00
Spor Toto Süper Lig takımlarının yabancı tercihleri ilginç rakamları da beraberinde getiriyor. Belki sınırlama kalktı ancak teknik direktörlerin kendi bünyelerinde bir sınırlamaya gittikleri de ortada.İşte haftanın yabancı panoraması
91 artı 16 eşittir 107... 78 artı 21 eşittir 99... Hayırdır, ne bu matematik merakı diyorsunuz biliyorum. Malum Süper Lig'de yabancı sınırlaması kalktı. Yani ilk 11'in 11'inin de yabancı olması olası. Kayseri-Trabzon maçı hariç (Yazı öğle vakitlerinde yazıldığından bu maçı dahil edemedim) 11'deki yabancı tercihlerine baktığınızda işte o yazının girişindeki toplama ile karşılaşıyorsunuz. Yani 16 takımda toplam 91 yabancı ilk 11'de başlamış. Diğer 16 ise sonradan giren yabancılar. Eşittir 107 oluyor yani.

En çok yabancı tercihinin de bu sezonki yabancı transferleriyle dikkat çeken F.Bahçe'ye karşı mücadele eden Kasımpaşa'nın olması da yazılası bir not elbet. 11'de 8 yabancı ile başladılar. Biri de sonradan dahil oldu. En az yabancıdan kim yararlandı diye merak ediyorsanız, o daha da ilginç. Geçen sezonun şampiyonu G.Saray ve Beşiktaş'a karşı mücadele eden Başakşehir. G.Saray 4 yabancı ile başladı, sonradan hiçbir yabancıya şans vermedi. Başakşehir ise 3 yabancı ile başlayıp, sonradan 1 yabancıyı oynattı. 16 takımdan 12'sinin 6 yabancı barajı varmış gibi hareket etmesi ise bir başka dikkat edilesi husus. Gelelim yazının girişindeki ikinci toplamaya. 78 artı 21'e yani. Bu da geçen sezonun 4. haftasında oynayan yabancı toplamı. 78'i ilk 11'de başlayıp, 21'i sonradan oyuna dahil olmuş. İlginç olan ise geçen sezonun aynı haftasında en fazla yabancı oynatan takımın bu sezonun 4. haftasında en az yabancıya şans veren Başakşehir'in olması. 5'i 11'de, 2'si sonradan oyuna giren 7 oyuncuya şans tanımış. Aynı rakamlara sahip olan diğer takım da yine Kasımpaşa. Yani Kasımpaşa'nın yabancı ısrarı sürmekle birlikte Başakşehir'de yarı yarıya bir vazgeçme var. Dediğim gibi Kayseri-Trabzon maçındaki yabancı tercihlerini dahil etmedim fakat görünen tablo şu. Takımlarımız şu an yabancı sınırlamalarını kendi içlerinde yapma gayretindeler.

F.Bahçe'nin yabancı tercihi açısından her daim ilk sıralarda olma ihtimali hayli yüksek. Diego ve diğer stoperlerin (Ba, Alves, Kjaer) yokluğu ile bu hafta 11'de 6 yabancıya düşseler de genelde 11'de 8'i tutturacaklar gibi. Bunu bozacak olan Ozan Tufan'ın formu olacak.Tüm bu yabancı serbestliğine karşı sakat oyuncuların fazlalığı bu hafta üç büyükler adına entresan bir anektoda daha neden oldu. Büyüklerin yabancı stoper aşkına rağmen 3 takımın 6 stoperinin 4'ü Türk oyunculardan oluştu. Fakat bu dörtlünün 2'si özünde stoper değildi aslında. Rakamlar ilginç yani. Şu an itibariyle genel olarak yabancı meselesine bir temkin olduğu su götürmez bir gerçek. Sonrası için de biraz beklemek gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA