• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kilit isim Yasin HALİL FİNCAN

Kilit isim Yasin

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2015, 00:00
93 yapımı "Bugün aslında dündü" filmini bilirsiniz. Bilmeyenler için ise kısaca özetleyeyim. Hava durumu sunucusu Phil Connors hep aynı saatte kalkıp her gün aynı olayları yaşamaya mahkum edilmiş bir adamdır. Aynı güne sıkışıp kaldığı ve bu kısır döngüden kurtulamadığı için zaman zaman boğulacak gibi olur. Hatta filmin bir sahnesinde "Bugün ne yaptın?" sorusuna doğal olarak "Hep aynı şeyler" diye yanıt verir. G.Saray da haftalardır kazanırken ve kaybederken aynı oyunu oynadığından acaba onlar da mı böyle bir labirentin içine sıkıştılar diye düşünmüştük. Kim oynarsa oynasın, gol yesin ya da yemesin, atsın ya da atamasın birbirini kopyası sıkıntılar arasında o sorunlu görüntüsünü bir türlü aşamıyordu. Öyle ya G.Saray seyircisi bir türlü bir rahat maç izleyememişti daha. Hatta belki de ondan tribünlere gelmiyordu. Dün daha maçın başında Umut'un kaçırdığı gol farklılığın ilk sinyalinin habercisiydi sanki. Takım istekliydi ve daha çok olumlu pas yaparak rakip alanı daha hızlı geçiyordu. Fakat 12. dakikada önce Stancu sonra El Kabir ile kaçan golde savunmada göze çarpan boşluk bu maç ile ilgili de G.Saray adına benzer endişeleri beraberinde getirdi. Sonra yine toparlandı. Zaman zaman Podolski'nin çıkışlarıyla, zaman zaman Umut ve Sneijder'ın sürpriz şut girişimleri ile gol isteyip durdu. Yalnız 37. dakikada Muslera El Kabir ile yine baş başa kaldı. G.Birliği de böylelikle golü buldu. Ve G.Saray bu sezon 7. kez bir ilk yarıyı istediği kapatamadı. Ancak dedik ya öncekilere göre daha çok ne istediğini bilen rakibin oyununu bozup, yenilen gole rağmen sahada ayakta duran bir takım vardı. Ve bu olumlu görüntünün üzerine yapılan tek bir değişiklik G.Birliği'nin çözülmesini sağladı. O kilit isim Yasin Öztekin'di. Hamza Hamzaoğlu, Rodriguez, Bilal ve Selçuk'u birarada oynatma ısrarından vazgeçmeli. Bir de Sneijder'ı dahil ettiğiniz de orta sahada topu iyi kullanan ancak hücuma çıkarken zorlanan bir takım görüyorsunuz. İşte Yasin bu hızlı çıkışlardaki en etkili isimlerden biri.

Dünün bir başka yıldızı ise Chedjou'ydu. Kamerunlu oyuncu hem attı hem attırdı, hem de savunmadaki gayretinin üstüne rakip ceza alanı karıştırdı. Hamzaoğlu'nun yoklukta sarıldığı Hakan Balta'nın stoperliğe kesin geçiş yapışı ile birlikte Semih Kaya bir süre daha yedek kalacak gibi gözüküyor. Sonuç olarak G.Saray bu sezonki ikinci 4-1'ini bu kez gerçekten fark yaratarak aldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA