• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SERİ SONU SERİSİ HALİL FİNCAN

SERİ SONU SERİSİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2015, 00:00
Vakti zamanında G.Saray'ın Kolombiyalı file bekçisi Faryd Mondragon F.Bahçe derbisi için "Şampiyon oluyoruz. Şampiyonlar Ligi maçı kazanıyoruz, kupada yeniyoruz ama onların sahasında hiç yenemiyoruz" diyerek isyan etmişti. Peşi sıra da eklemişti: "Birisi bana 'Şampiyon olmayacaksın ama Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yeneceksin' dese, 'tamam' derim." Bunu deme nedeni açıktı. Çünkü Mondragon, 2001-2007 arasındaki G.Saray kariyerinde Kadıköy'de çıktığı 6 lig maçında da tek puan görememiş, kalesinde de toplam 16 gole engel olamamıştı. Üstelik 2002-2003 sezonundaki 6-0'lık maçta da eldivenler ondaydı. Ve bir not daha. Mondragon o maça kadar 10 haftada da o maçta yediği kadar yani toplam 6 gol (Samsun, Denizli, Malatya (2), Altay, Göztepe) yemişti aslında. Kuşkusuz bu seri galibiyetlerin G.Saray kanadında her açıdan ciddi tahribata yol açtığı bir gerçek.

Yeni bir istatistik

Öyle ki bu sebeple olması muhtemel yeni bir istatistik de çıktı ortaya. Çünkü son 5 sezondur Kadıköy'deki maçların G.Saray'ın rakamlarını da alt üst ettiğini gözlemliyoruz. 2011-2012 sezonunda yakalanan 6 maçlık galibiyet serisinin (G.Antep, Kayseri, Mersin, Beşiktaş, Sivas ve G.Birliği) Saracoğlu'nda 2-2'lik beraberlikle noktalandığını görüyoruz mesela. 2012-2013 sezonunda bu seri 7 maça (Kayseri, Başakşehir, Mersin, Karabük, Elazığ, G.Antep ve Sivas) çıkmasına rağmen 2-1'le biten bir istatik daha çıkıyor karşımıza. Bir sonraki sezon yani 2013-2014'ün derbi öncesinde de 3 maçlık (Karabük, Kayseri ve Konya) galibiyetlerini görüyoruz. Ancak Emre ve Baroni'nin sahne aldığı maç da 2-0 bitiyor. Geçen sezon Eskişehir, Balıkesir, Sivas ve Erciyes galibiyetlerinin ardından Kuyt'ın vuruşuyla alınan 1-0'lık yenilgiyi de dahil edelim.

Yine benzer bir sonuç

Ve bu sezon. Yine 4 maçlık seri (Trabzonspor, Gaziantep, Başakşehir ve Gençlerbirliği) ve yine seri sonu. Bu rakamlardan yola çıkarak Galatasaray'ın son 5 sezonda Kadıköy'e hep favori gittiğini ancak kazanamama serisini sonlandırmak yerine ligdeki galibiyet serisini sonlandırdığını görüyoruz. Eminim sadece Galatasaray taraftarları da değil Fenerbahçe taraftarları da zaman zaman bu meseleyi çözmekte zorlanıyor. Çünkü bu seri sonlarına rağmen son 4 sezondaki 3 Galatasaray şampiyonluğu da başka bir ayrıntıya işaret ediyor. İşte ezeli rekabeti de kuşkusuz bu besliyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA