• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
GÜÇ TAM UYANAMADI HALİL FİNCAN

GÜÇ TAM UYANAMADI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2015, 00:00
Malum dört bir yanımız Star Wars. Hal böyleyken teknik adamların motivasyon cümleleri arasına "Güç sizinle olsun" repliği karışmış mıdır bilinmez ama ilk devrenin sonuna gelirken bir garip "Yıldız Savaşları" izlediğimiz de muhakkak. Hatta yıldızların kendi aralarındaki savaşlarını da dahil etmeli meseleye. 16 haftalık zaman diliminden yansıyan ise memnuniyetsiz ifadeler kuşkusuz. Madem öyle yine Star Wars'ın yaratıcısı George Lucas'ın bir röportajındaki o ifade ile anlatalım yaşananı. Lucas, efsane seri ile ilgili "Bir film yapmaya kalkışıyorsunuz ve elde ettiğiniz tek şey eleştiri oluyor" demişti bir keresinde. Yeşil sahalarda gördüğümüz de aynen o esasen. Pereira'nın da, Güneş'in de, Hamzaoğlu ve Denizli'nin de başına gelen bu. Bir takım oluşturmaya çalıştılar, başardılar veya başaramadılar. Hatta bununla ilgili çalışmaktalar. Fakat hangisinin taraftarına sorsanız pek memnun sayılmaz.

Hepsinin derdi farklı

Fenerbahçe 10 maçtır yenilmese de, Beşiktaş iki derbide de gülse de, Galatasaray onca sıkıntıya rağmen iddiasını sürdürse de takımına yüzde yüz inanan taraftar sayısı pek az. Kimi kalecisinden, kimi forvetinden, kimi sağ bekinden dertli. Bu kadar yıldızın yer aldığı ligimizde kritik mevkilerin beklenen katkıyı verememiş olmasından endişeli. Her mağlubiyetle yeniden gün yüzüne çıkan, dozajı azalmayan bir durum söz konusu. Yani Fenerbahçe'nin 1-0'ları sürdükçe onlar adına mesele yok gibi görünse de çok aslında. G.Saray yediğinin 1 fazlasını attığı sürece işler yolunda gibi görünse de öyle değil. Beşiktaş ile ilgili de benzer şeyleri söylemek mümkün. Fakat çözüm konusunda farklı yöntemler ön plana çıkıyor. Fenerbahçe'nin zamana ve ideal bir dizilişe, G.Saray ile Beşiktaş'ın ise transfere ihtiyacı var. Özellikle de G.Saray'ın... Maç öncesinde ve anında sürekli bir değişim söz konusu ki bu durum yaşanan sıkıntıyı tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Akhisar maçında Tarık'ın oyundan alınmasıyla birlikte savunma bloğunun genel hatlarıyla değişmesi kadar Sabri'nin kulübede neden oturduğu da sorgulanası. "Sabri niye oynatılmadı?" demiyorum. Tarık çıktığında oyuna alınmıyorsa "Sabri kimin yedeğiydi?" onu bilmek istiyorum.

Sonuç olarak yol çok uzun. Devre arası hepsinin ilacı olacak. Şans futbolun yüzde kaçını oluşturur bilmiyorum ama yine Star Wars'ta Obi-Wan Kenobi, "Deneyimlerime göre şans diye bir şey yoktur" der mesela. İyi haftalar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA