• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstanbul Open ve Federer NECDET KESTELLİ

İstanbul Open ve Federer

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.04.2015, 00:00
Federer, Dimitrov, bizim Marsel ve daha bir çok tenis yıldızının katıldığı TEB BNP Paribas İstanbul Open Tenis Turnuvası başladı. Artık, temeli 2007 yılında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından atılan ve 3 senedir başarıyla düzenlenen dünyadaki kadın tenisin en büyüğü WTA Championships ve Garanti Koza'nın ülkemize kazandırdığı WTA İstanbul Cup ile ATP 250 ile dünya tenisindeyiz. Garanti Koza Bulgaristan'ın Sofya kentinde 2 sene üst üste desteklediği WTA Şampiyonlar Turnuvası ve ardından İstanbul'da kurduğu dünyanın en büyüklerinden sayılabilecek 63 kortlu WOS-World of Sports Tenis akademisiyle de dünya tenisi içindeki yerini güçlendirdi. Özellikle Federer gibi bir tenis virtüözünün (prensi deniyor ama bana göre tenisin imparatoru) katılımı sayesinde bu turnuva kortlarımızı, medyamızı, performans yapan gençlerimizi, hatta veteranlarımızı, hakemlerimizi, top toplayıcılarımızı, gönüllü tenis severlerimizi ve tabii ki seyircilerimizi harekete geçirecektir.
Ayrıca kesinlikle Federer İstanbul'un da gülen yüzü olacaktır. Yeter ki her bakımdan bu fırsatı değerlendirelim, faydalanalım ve bu tecrübelerden tenis geleceğimizin nasıl kurgulanması gerektiğini öğrenelim.

Tenisten haberler


* Djokoviç dünya sıralamasında bir numara olarak devam ediyor; Federer iki numara, Murray üç ve Nadal dördüncü sırada ama yaklaşmaya başladı.
* Klasman turnuvaları Ege bölgesinde: İztik Turnuvası ardından ETV de sona erdi. Ancak Manisa Mesir Klasman turnuvası bu hafta oynanıyor.
* İzmir'in en güzel mevsiminde oynanacak olan İzmir Kültürpark Tenis Kulübü Kent Hastanesi Klasman turnuvası 2 Mayıs'ta başlayacak. Kayıtlar 30 Nisan'da kapanıyor.
* Türkiye Kulüplerarası Takım Şampiyonasına çok az kaldı. Bu sene katılım patlaması olacak her halde. Kulüplerin takımlarına başarılar diliyorum.
* Hamdi Büyükaltıntaş TTF Uluslararası turnuvalar koordinatörlüğüne getirildi. ODTÜ mezunu arkadaşımız, tenis ve özellikle İzmir Cup turnuvalarında kazandığı başarı ve tecrübeleriyle çok yerinde bir tespit olmuştur.
* Çoktandır boş olan TTF İzmir il temsilciliğine de Bülent Necimoğlu atandı. Her iki genç dostuma üstün başarılar diliyorum.
* Marsel İlhan Mersin Challenger'de ikinci oldu.

İzmir Cup

ATP Challenger İzmir Cup İzmirlinin göz bebeğidir. İnsanlarımızın, yetkililerin, yerel yöneticilerin ilgisi her geçen gün daha da artıyor, bakış açıları değişiyor... Yeter ki zaman kaybetmeden, hatta hemen bu seneki turnuva için çalışılmaya başlansın. Bu sene teknik sorun kalmadı gibi... Ama yine de şehir içi tanıtım, ulaşım ve sponsorluklar büyük destek bekliyor. TTF'ye sesleniyorum: İzmir Cup yalnız bir turnuva değildir... Büyük bir olaydır... Ülkemizin ve İzmirimizin tenis konusunda en büyük sınavlarından ve en güçlü kozlarından biridir. Bunun için de çok iyi çalışılması ve PR yapılması gereklidir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA