• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geri dönüşler... SİNAN GENÇ

Geri dönüşler...

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.11.2016, 00:00

Göztepe önden çekişli araçlar gibi...
Önde iyi basıyor; 90 dakika golü düşünüyor ve çoğu zaman da sonuca gidiyor ama kendisi gibi bir rakibe denk geldiğinde takım savunmasında acayip gedikler veriyor. Anlayacağınız Göztepe yokuşta iyi yol alıyor ama iş inişe geldiğinde vurdum duymaz şoförler gibi vitesi boşa aldığından fren tutmuyor, balatalar duman alıyor...
Göztepe'nin en büyük zaafı bence oyunu takım üzerine değil, futbolcular üzerine kuruyor olması. Jahovic'in yokluğunda Göztepe'nin çok övündüğü hücumda neler yapabileceğini dün gördük.
Garibim Halil ile Tayfur bir sağdan, bir soldan herkesin başını döndürdü ama bir türlü topu Umut ile buluşturamadı. Çünkü, Boluspor defansı Umut'u adeta yuttu, etkisiz hale getirdi. Umut gibi Gosso ve Prince Segbefia da umut vermeyince iş tesadüflere kaldı.
Ne varki maçın son dakikalarında kazanılan penaltı maçın kaderini belirledi. Anlayacağınız Boluspor defansı dün tek hata yaptı o da penaltı oldu ve Göztepe maçı o penaltı golüyle kazandı. Aslında dünkü maçın özeti buydu. Maç boyunca Göztepe Jahovic'in yokluğunda hücumda etkisini gösteremeyince geri dönüşlerde gafil avlandı. Hele hele ilk yarıda Rydell Poepon'un direkten dönen, Emre Işık'ın tamamladığı bir pozisyon vardı ki Gencer beyaz kale çizgisinden topu çıkartırken bizler kızardık, morardık illahlarla selamlaştık. Bir de ona benzer ikinci yarıda Anco Jansen ile Rydell Poepon'un birlikte ürettiği pozisyon varki aman Allahım kabus gibiydi. Günümüz futbolu artık basketbol gibi çok hücum yapan veya sayı üreten değil, iyi savunma yapan kazanıyor. Gerisi tesadüflere kalıyor. Göztepe'de Halil, Tayfur, Segbifia, Umut hepsi iyi hücumcu ama ne kadar savunmacı... İşte sorulması, çözüm üretilmesi gereken soru bu. O pozisyonlardan birisi gol olmuş olsa maç böyle biter miydi? Bitermiydi bitmezmiydi ama Göztepe bu sorunu biran önce çözmeli.
Neyse sonuçta Göztepe maçı kazandı ve Boluspor'u altına aldı, lider Malatya ile farkı koruyup Süper Lig'i selamladı. Ben de acaba, "O sene, bu sene mi?" diye ciddi ciddi düşünmeye başladım... Jahovic yokken bile bu takım Boluspor gibi bir takımı öyle ya da böyle dize getirebiliyor ve Jahovic'siz de parti yapabiliyorsa neden olmasın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA