• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zaferlerle dolu bir hafta SİNAN GENÇ

Zaferlerle dolu bir hafta

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.09.2017, 00:00

Müthiş bir hafta yaşadık İzmir adına... 9 Eylül gibi anlamlı bir günde İzmir'in kanayan yarası statların temeli atıldı. İzmirli futbolseverler Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarına kavuşacak olmanın moraliyle girdi hafta sonuna.
Ardından peşi sıra güzel sonuçlar geldi. Göztepe, Altay, Bucaspor ve Menemen deplasmanda, Karşıyaka evinde maçlarını kazanınca ballı kaymak gibi geldi, doruğa ulaştı mutluluğumuz. Dilerseniz önce Göztepe'den başlayalım. İşin tuhaf tarafı bir cenah var ki beni tilt ediyor... Göztepe'nin Fenerbahçe ile berabere kalmasını, Trabzon'u yenmesini, "Acaba Fener neden kazanamadı?" veya "Trabzonspor neden kaybetti" diye yorumlayan bu çok bilmişler, dünyaya aynı pencereden bakıp komik duruma düştüler. Aynı durum deplasmandaki Osmanlıspor maçında da devam etti... "Osmanlıspor şanssızdı" diyenler bir türlü "Helal olsun Göztepe'ye... Bu ligde, yeni futbolcularla, yeni bir ligde, hem de bu fikstürle ve seyircisiz müthiş işler yaptı" diyemediler. İnatla, küstahça yalakalık yaptılar... Ama "Görünen köy kılavuz istemez" misali Göztepe Fenerbahçe'yi elinden kaçırdı, Trabzonspor ve Osmanlıspor'u evire çevire yendi daha da farklı yenebilirdi. Eksikler yok mu tabi ki var ama bu Göztepe bu ligin takımı olduğunu gösterdi. İki kere iki 4...
Ama ne diyelim onlar işin başka tarafında. Görmek istedikleri gibi görüp komik duruma düşüyorlar.

SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A

​Tabii ki Tamer Tuna'nın da dediği gibi 4 maçta alınan 7 puanı abartmamalı. Ama yepyeni bir kadroyla, yeni bir ligde, seyirciden yoksun, böylesine bir fikstürün içinden çıkıp da ligin 5. sırasına adını yazdırmak da hafife alınacak bir başarı değil. Alınan puanların kıymetini bilelim ve Sezar'ın da hakkını Sezar'a verelim... Sabri yine muhteşem oynadı, Tayfur ve Castro maçın öne çıkanlarıydı ama gizli kahraman Selçuk Şahin'di Osmanlı maçında... Beto kalede güven veriyor, Peybernes ve Kadu göbekte iyi işler yapıyor, sıkıntılar olsa da defans disiplinden ödün vermiyor. Kim ne derse desin bu takım bu ligde çok işler yapacak, bana göre ligi ilk 10 içinde tamamlayacak.
Sırada G.Birliği maçı var... Hem de İzmir'de ilk kez seyircili...
İçim kıpır kıpır, heyecanla bekliyoruz o maçı...

ZİRVEDE İZMİR BAYRAĞI

İzmir bu sezon gümbür gümbür geliyor. Altay, K.Maraş'ı deplasmanda yenip 2.Lig Beyaz Grup'ta zirveye oturdu. Karşıyaka'nın Silivrispor'dan aldığı galibiyetin yanı sıra oynadığı coşkulu futbol Karşıyaka taraftarlarını mest etti.
Karşıyakalıların da takımlarına sahip çıkması İzmir'in koca devini ümitlendirdi. Kırmızı Grup'ta ise Menemen Sarıyer'i deplasmanda yenip zirveye oturdu. Hep diyoruz, demeye de devam edeceğiz...
Göztepe'nin Süper Lig'de olması yetmez.. Karşıyaka'nın da, Altay'ın da, Altınordu'nun, Bucaspor'un da en üst ligde olması, rekabeti üst seviyeye taşıması şart. İnanıyorum bu sezon en az 2 İzmir ekibi 1.Lig'e çıkacak ve devamı da gelecek.
Düşünsenize Göztepe ile Karşıyaka veya Altay'ın Süper Lig'de oluşunu...
F.Bahçe-Galatasaray derbilerini ne yapayım. Peh, peh, peh.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA