• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe böyle gitmez SİNAN GENÇ

Göztepe böyle gitmez

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.09.2018, 00:00
Süper Lig’deki ilk sezonunu 6. sırada tamamlayan takımı dağıtan, teknik direktörünü gönderen, golcü transferini sona bırakan Göztepe’yi zor günler bekliyor

Anlaşılan o ki Göztepeliler bu sezon geçen sezonki gibi rahat olamayacak... Mevcut kadro, bozulmasına rağmen iyi ama, geçen sezonki gibi uyumlu değil. Akordu bozuk saz gibi. Bayram Bektaş başka çalıyor, takım başka oynuyor... Golcü takviyesi bile transferin son günü son saatlerinde yapıldı. Bu arada atı alan da Üsküdar'ı geçti, Göztepe 4 maçta 9 puan kaybedip 3 puana çakılı kaldı.
Peki bunlara ne gerek vardı? Şimdi sokaktaki bir çok Göztepeli gibi ben de soruyorum, "neden ama, neden?" Sen ilk çıktığın sezon Süper Lig'i 6. sırada bitirmişsin, iyi bir teknik adamla, iyi bir oyuncu grubu yakalamışsın, uyum sorunun, para derdin yok, peki neden takımı bozarsın? Şunun adını doğru koyalım. Takım aynı takım değil. Daha doğrusu daha iyi bir takım değil. Bunu peşinen kabul edelim. Hiç bir gerekçe yokken, sırf yaşlı diye ligi kimsenin hayal bile edemediği 6. sırada tamamlamış o takımdan 13 futbolcu gönderildi... Bir çoğu da takımda banko oynamış oyuncular. Yerlerine ise 11 futbolcu alındı. Sanki çok ihtiyaç varmış gibi Göztepe, ligin en fazla transfer yapan 5. takımı oldu. Gelenlerin kalitesine futbolculuğuna sözüm yok ama, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, bu puanlarla, bu rakiplerle ve bu fikstürle nasıl işin içinden çıkarlar bilemem.

Hepsi de bu takımda oynardı

şi yaşa bağlamak bence lüzumsuz. Ligin en yaşlı ikinci takımı G.Saray'dı, şampiyon oldu, birinci Başakşehir 4. sırada bitirdi, üçüncü en yaşlı Fenerbahçe'nin ise nefesi yetmedi ikinci sırada tamamladı. Hala inatla söylüyorum. Demba Ba'nın gidiş şekli de dahil, yaşlı diye Kayseri'ye gönderilen Rotman, G.Birliği ile anlaşan Selçuk Şahin, Adana Demirspor'a gönderilen Tanju, Erzurum'a verilen Leo Schwechlen ve hatta futbolu bıraktığı söylenen Sabri bu takımda aslanlar gibi oynandı. Sonuçta değişen bir şey yok. Yerli ve genç tezi de tutmadı. Yaş ortalaması geçen sezonki gibi 26. Alınan 11 futbolcunun 5'i ise yabancı.

Uyum problemi

Transferin son saatlerinde alınan Cameron Jerome kapalı kutu. Yasin Öztekin ve diğer yeni transfer ise henüz takıma uyum sağlayamadı.
Taraftara çok iş düşecek
Daha önce de söylediğim gibi belki de Anadolu takımları içindeki en iyi kadro Göztepe'de.
Ama bana göre en büyük sorun uyum ve gol atacak adam. Bu süreci en az zayiatla atlatıp panik ortamına girmeden sürdürmek önemli. Bayram Bektaş elindeki mevcut kadroyla maceraya girmeden, istikrardan ödün vermeden, en azından futbolcu kazanmak için değil, maç kazanmak için hamleler yaparak takımı düzlüğe çıkarmalı. En büyük görev ise taraftara.
Hani kimilerinin dediği gibi "ölüyü bile dirilten" Göztepe taraftarına bu süreçte çok iş düşüyor. Sabır, sabır., sabır..

40 puan alamayan takım küme düşer

Felaket tellalı değilim ama bu ligde 40 puana ulaşamayan takım ecel terleri döker. Geçen sezon Göztepe ilk yarıyı 30 puanla kapatmıştı. Gözünüzün önüne getirin lütfen. Eğer o 30 puan olmasaydı ikinci yarıda Göztepe o kadar rahat olabilir miydi? Düşen takımları düşünün, kadrolarına bakın... Gençlerbirliği'ni, Osmanlıspor'u, Karabükspor'u...
Fener'i yenip Türkiye Kupası'nı omuzlayan Akhisar'ı aklınıza getirin. Konya'nın, Antalya'nın, Bursa'nın son haftalardaki çırpınışlarını unutmayın.

Tamer Tuna'nın gidişi Bektaş'ın gelişi

Sezon biter bitmez, Göztepe'ye ligi 6. sırada tamamlatan Tamer Tuna ile yollar ayrıldı.
Ayrıldı mı, gönderildi mi orası ayrı mesele. Ne hikmetse Tamer Tuna, görevinin başındayken (G.Saray maçından önce) yönetimin Bayram Bektaş ile anlaştığını biliyordu.
Onun gibi futbolcular da bunu duymuşlardı. İşin garip tarafı, o sıralar Bayram Bektaş'ın takımı Ümraniyespor, final maçına çıkıyordu.
Bektaş, böylesine bir ortamda Göztepe'ye "evet" dedi. Ne kadar etik, ne kadar doğru bilemem ama, Ümraniyespor'a bunu yapan Bektaş, yarın Göztepe'ye ne yapar bilemem. Bektaş iyi bir teknik direktör olabilir ama, gelişi falso... Bana kalırsa çok dil bileni değil, lig deneyimi olan, oyuncu portföyü zengin, camianın kucaklayacağı, bilindik bir teknik adam getirilmeliydi...
Neyse inşallah yanılırız.

Tek iyi olan defans bloğu

Göztepe'nin en büyük sorunu defanstı.
Savunmada problemler olmasaydı Göztepe şimdi Avrupadaydı... Göztepe yönetimi bence en iyi hamleyi defansta yaptı. Kalede Beto, sağ bekte Gassama, stoperde W.Reis ve Titi, sol bekte Traore iyi futbolcular. Bir de Grillo ve Kadu'nun takıma dahil olduğunu düşününce kaleci-defans beşlisinde problem yok gibi.
Orta saha bol alternatifli. Ancak forvet hattı bilmece-bulmaca gibi.
Ghilas malumunuz. Samed tecrübesiz.
Yeni transferler Sokol Cikalleshi ve Cameron Jerome soru işareti. Göreceğiz yeni golcüleri.
Umarız Jahovic'i, Demba Ba'yı aratmazlar...

Maksadım Sepil'i eleştirmek değil!

Bu bir eleştiri yazısı değildir, dost tavsiyesidir.
Yoksa amacım, asla Mehmet Sepil başkanı veya karar vericileri eleştirmek değil. Bilakis en fanatik Mehmet Sepilciyim. Müthiş sempatik, yürekli, gönülden bir insan. 30 yıldır bu kulübün içindeyim. Bir İmam Altınbaş ve belki de ondan daha fazlası Mehmet Sepil bana göre Göztepe tarihine isimleri altın harflerle yazılması gereken iki başkan. Hele hele şu stat projesi ve Torbalı'daki altyapı tesisleri hayata geçerse kimse tutamaz Göztepe'yi.
Dost acı söyler, bizimkisi candan. Yoksa düşsen de, kalsan da Sepil olduğu sürece sorun yok. Önemli olan faniler değil, baki kalanlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA