• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ABDURRAHİM ŞENOCAK

Sendikal mücadele ve siyaset

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.04.2015, 00:00
13 yıllık sendikacılık dönemimizde bir yandan kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarını iyileştirme mücadelesi verirken, diğer yandan ülkemizin demokrasi kültürünün gelişmesi için bilimsel çalışmalara ve medeniyet değerlerimizi öne çıkaran sosyal projelere öncülük ettik. 3 dönem Eğitim-Bir-Sen İzmir başkanlığı yaptık ve sendikamızı 10 bin kayıtlı üyeyle arkadaşlarımıza devrettik. 11 hizmet kolu bulunan Memur-Sen İzmir başkanlığımız döneminde, siyasal ve ideolojik ayrışmaları öne çıkarmaktan ziyade, çalışanlar arasında ortak değerleri vurgulayan çözüm odaklı sendikacılık anlayışıyla üye sayımızı 30 bine ulaştırdık. Bu süre içerisinde memurlarımızın elde ettiği kazanımlarda az da olsa payımız varsa, kendimizi bahtiyar hissederiz.
Hep birlikte yeniden büyük Türkiye'nin inşasına katkı sunmak için AK Parti'den aday adayı olduk. Sendikal hayatımız boyunca edindiğimiz deneyimleri ve kazanımları, siyasetin hizmetine sunma gayesiyle yola çıktık. Yola çıkarken, çalışanların ve İzmirlilerin sözcülüğünü yapacağımıza dair söz verdik. Biz sendikal mücadeleyi, siyasetin alt okulu olarak düşündük ve çalışmalarımızı da hep bu yönde sürdürdük. Zira her ikisinin de merkezinde insan vardır ve insana hizmet etmek esastır. Ancak nihai karar merciinin siyaset olduğunu ve alınan kararların siyasal mekanizmalar yoluyla uygulamaya dönüştüğünü biliyoruz. İzmir'in en eğitimli kitlesinin sözcülüğünü yapmış biri olarak, kitleleri mobilize etme imkanımız vardı ve bunu başarabilecek güçteydik.
AK Parti tabanıyla kolaylıkla bütünleşeceğimizi biliyorduk ve öyle de oldu. Aday adaylığı sürecinde teşkilatlarımızın büyük bir teveccühüne mazhar olduk. Zaten AK Parti'nin en alt biriminden en üst yöneticisine kadar pek çok arkadaşımızla yakın çalışma fırsatımız olmuştu. Aday adaylığımız esnasında teşkilatlarla ilişkilerimizi daha da geliştirdik.

Paralel yapıyla mücadeleye devam edeceğiz


Paralel yapıyla mücadeleyi, hem Türkiye hem de İzmir'de daha etkin hale getirme sözü vermiştik. Görevimiz gereği kamu kurumlarını ve buralarda görev yapanları yakından tanıma imkanı bulduk. Bu sebeple de kamuda yapılanmış paralel ihanet çetesinin ipliğini pazara çıkarmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu alandaki çalışmaları destekleyecek networke, bilgi akışına ve insan kaynağına da sahibiz. İzmir'de bu ihanet şebekesinin ortaya çıkarılmasında payımızın olduğunu söylemek abartı olmasa gerektir.

İzmir hizmet siyasetiyle tanışacak

25. dönem milletvekili seçimlerinde aday gösterilen bütün arkadaşlarımız ve bizler, partimizin başarısı için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bütün adaylarımızın, adaylık sürecinde teşkilatlarla kurdukları yakın ilişkileri daha da geliştirerek devam ettireceklerine inanıyoruz. Aday adaylığı sürecindeki tevazu ve heyecanla İzmirlilerle temas halinde olunacağını ve hemşerilerimizin kalbinin fethedileceğini de biliyoruz. İzmir'de bulunan bütün seçmenlerin kapısı tek tek çalınarak, partimizin 2023 vizyonu anlatılacak.
Türkiye değişiyor, gelişiyor, fakat İzmirimiz yerinde saymaya devam ediyor. Anadolu'nun pek çok şehri ekonomik potansiyelini, altyapısını, belediyecilik hizmetlerini büyük bir hızla geliştirirken, İzmir sahip olduğu coğrafi, jeopolitik ve sosyo-kültürel imkanları işlevsel hale getirmeyi başaramadı. Bu yüzden İzmirli hemşerilerimiz, AK Parti'yle birlikte geçmiş kayıplarını telafi etmek ve hizmet siyasetiyle tanışmak için 7 Haziran tarihini iple çekiyor.

Siyaset uzun soluklu bir yürüyüştür


Siyasetin uzun soluklu bir yürüyüş ve mücadele olduğunu iyi bilenlerdeniz. Bazen bu yürüyüşte soluklanmak, yeniden yol almanın koşulu da olabiliyor. Bu mücadele esnasında git-gel yaşamadan dik durabilmek için partimizin değerlerini ve fikir köklerini iyi bilmek gerekir. AK Parti saflarında siyaset yapmak, böyle bir bağlılık ve adanmışlık gerektirir. Bu süreçte AK Parti'de en alt kademedeki çalışandan, en üst yöneticiye kadar bu anlayışın egemen olduğuna şahit olduk. Büyük bir medeniyetin mirasını omuzlarında hisseden AK Partili neferler olarak çalışmaya ve sürekli yeni başarılar elde etmeye çalışacağız. Öğrencilik yıllarından itibaren bu değer dünyasının içinde yoğrulmuş ve kavgasını vermiş biri olarak, soluğumuz yettiği sürece koşmaya devam edeceğiz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA