• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Döviz, haftayı iyimser kapattı BİLAL DOĞAN

Döviz, haftayı iyimser kapattı

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.06.2015, 00:00
BORSA: Yeni hükümet kompozisyonuna ilişkin belirsizlik nedeniyle kırılganlığın sürdüğü endeks günü yüzde 0.39 düşüşle tamamlarken; hafta başında gelen sert satışları, daha sonra siyasilerin ılımlı mesajlarıyla önemli ölçüde telafi eden endekste haftalık kayıpla yüzde 1.7 oldu. Fitch açıklamalarıyla endeks günü 80.532 puandan tamamladı.
İyimserliğin artması durumunda endeksin, genel seçim sonrasında oluşan 81.600 puan seviyesindeki fiyat boşluğunu kapatabileceğini ifade ederek, bu hafta yurtiçinde hazine ihaleleri ve MB beklenti anketi, yurtdışında ise FED toplantısı başta olmak üzere yoğun haber ve veri akışının takip edileceğini dile getirebilirim.
FAİZ: Genel seçimlerin ardından haftayı beklendiği üzere sert dalgalanma ile tamamlayan faizde yeni hükümetin kurulma sürecine ilişkin gelişmeler bekleniyor. İki yıllık gösterge olan 16 Kasım 2016 itfalı tahvilin bileşik faizi cuma günü 9.97 seviyesinden gerçekleşti. 10 yıllıklar yüzde 9.40'a geriledi.
Hükümetin kurulmasına yönelik adımlar takip edilecek. Koalisyona yönelik beklentilerin artması faizlerde düşüşü beraberinde getirecektir. Fakat erken seçim olasılığının güçlenmesi ise yukarı yönlü hareketlere neden olacaktır. Bu hafta Mart ayı işsizlik verileri ve Mayıs ayı bütçe dengesi açıklanacak.
DÖVİZ: Geçen haftanın son işlem gününde de iç piyasalarda göreli iyimserlik devam etti; kurda yatay bir seyir vardı. Hükümetin kurulma sürecine ilişkin beklentilerin yanı sıra önceki gün ABD verilerinin güçlü olsa da beklentileri değiştiren bir sürece işaret etmemesi kurdaki aşağı yönü destekledi. Dolar kuru günü 2,7165 tamamladı.
Bu hafta yurtiçinde yine seçim sonrası gündem belirleyici olacak. Bu süreçte piyasalardaki oynaklığın devam etmesi beklenebilir. Koalisyona doğru giden olasılıkların çoğalması ve bu yönde yapılacak açıklamalar kurlarda biraz gevşeme yaratabilir. Paritenin 2.70'in altına doğru hareket etmesi mümkün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA