• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aklımı karıştıran sıfat ve eylemler BURCU ILGIN

Aklımı karıştıran sıfat ve eylemler

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2024, 00:00

Hayvansever... Bu kelime bana çok saçma geliyor. Çünkü mesela insansever diye bir tanımlama var mı? Yok çünkü insan sevmeme gibi bir lüksümüz yok.
Bazılarını sevmeme ve sevmediklerimizle sohbet etmeme hakkımız tabii ki var. Ama onları sevmiyoruz diye hapsedebiliyor ya da öldürebiliyor muyuz? Hayır. Hayvanlara dokunmaktan korkabilirsiniz, yaklaşıp onları sevmek zorunda ya da evinizde beslemek zorunda da değilsiniz. Ama onların varlığını ve bu dünyada birlikte yaşadığımızı kabul etmek zorundasınız. Sevseniz de sevmeseniz de onlara eziyet etme ya da onları öldürme hakkınız yok. Hayvansever kelimesini genellikle hayvanların bakımı için çaba harcayan, dilleri olmayan bu canlıları haksızlıklar karşısında savunun kişiler için kullanıyorlar. Ki bence onları tanımlayacak sözcük "vicdanlı insan!"

TEŞEKKÜR YERİNE CEZA
Ankara'da bir müstakil evinin bahçesinde 180 köpeğe gönüllü bakan bir kadına 865 bin 800 lira ceza uygulandı. Gerekçe olarak köpeklerin toplu şekilde havlayarak çevreyi rahatsız etmesi gösterildi. Üstelik 10 yıldır sokak köpeklerinin bakımını üstlenen bu kadın Tarım ve Orman Bakanlığı'nın eğitimlerine de katılarak hayvanları koruma görevlisi belgesi aldı diye cezası iki katına çıkarılarak 1.7 milyon TL ödemesi istendi. Daha fazla sahipsiz köpeğe yardım edebilmek için kırsal alanda müstakil bir eve taşınan, çoğunluğu kanser, engelli, yaralı ve bakıma muhtaç 180 köpeğe bahçesinde bakan bu insana vicdanlı insana teşekkür etmesi gereken yerde ceza kesenlere ne denmesi gerektiğine bir türlü karar veremiyorum.
Hayvansevmez olur mu mesela? Ya da kısaca sevgisiz? Peki ya nankör?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA