• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

İlişkide mahalle baskısı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.06.2015, 00:00
Aşk bir yere kadar! Kolunuza sevgilinizi takmakla iş bitmiyor, aşk ruhunuzu doyuruyor olabilir ama bu beslenmeden eş dost da nasiplenmek istiyor. Yeni dünya düzeninde aşk iki kişiyle yaşanmıyor, şaka gibi. Hani bir zamanlar kalabalık aileler vardı, gelinler kayınvalideleriyle yaşar, görümceleriyle çarşı/pazara gider ve bu durum çok sıkıcı bir hal alabilirdi. O günleri mumla arıyor, aşk ve ilişki yaşayanlar. Bir ilişki evlilikle nihayetleniyor veya oraya doğru ivme kazanıyorsa, mahalle bakkalı bile duruma müdahale ediyor. İnanılır gibi değil ama gerçek! Yeni tabirle söylemek gerekirse, hayaller "Aman sabahlar olmasın", gerçekler "Arkadaşlarım seni beğenmiyor, ayrılalım".
Şuna şahit oldum sevgili okurum, bir kadın arkadaş aşık oldu. Adam kendi halinde, mütevazi yaşayan, maddi açıdan pek parlak olmayan, sıradan bir işi olan, hoş biri. İnsanlarda maddi durum ve para konusu öyle bir boyuta geldi ki, "Ne zengin değil mi, hemen ayrıl" diye haykırıveriyor ne kadar 'sıkı' arkadaş varsa. Kadının da aklı karışıyor, bana dert yanıyor. "Sevgilimden soğudum, mahalle baskısı yüzünden. Bana pahalı hediyeler almıyor, tatile götürmüyor" diyerek. Herkes zengin, herkes aristokrat sanki memlekette; tuhaftır ki herkes dengine göre sevgili arıyor! Eh madem öyle, sen zaten sıradan bir muhitte oturan, sıradan bir kadınsın. Bu adam sana neden yetmiyor. Kadınlarda "zengin erkek" gibi bir takıntı oluştu, hayatlarına sokacakları erkekte aradıkları en önemli özellik bu. Şunu diyen bir kadın duydum, "aldatsa da olur yeter ki varlıklı olsun". Hemcinslerimden soğuyorum bu tarz cümleler duyunca ne yalan söyleyelim. Ama bunun yanı sıra, "Seni sevmesi en önemlisi, para pul bugün olmaz yarın olur, huzurluysan aşkına sıkı sıkı sarıl" diyenler de var. Azınlıkta da olsa. Mahalle baskısı adama karı boşatır, kadına adam kestirir, öyle söyleyeyim. Akıl veren biri çıkarsa şöyle söyleyin, "Sen önce kocana baksana şekerim, seninki Ali Ağaoğlu mu, Prens Harry mi?" İşe yarar emin olun...

Hangi erkekten ayrılmamalısınız!

* Birkaç yıldır birlikteyseniz ve hala sohbet edecek konunuz varsa.
* Sohbet ederken birbirinizin gözünün içine bakıyorsanız.
* Sohbetleriniz günlük olayların paylaşımının ötesine geçebiliyorsa.
* Ayrıyken birbirinizi özlüyorsanız.
* Sizi özlediğini ve sevdiğini söylüyor ve hareketleriyle belli ediyorsa.
* Bir stres veya sıkıntı anında hemen sesini yükseltmiyorsa.
* Aşkınızı her şeyden değerli görüyorsa.
* Kalbinizi kırmamak için azami gayret gösteriyorsa.
* Kalp kırsa bile gönül almasını biliyorsa.
* Sizi hala beğeniyor ve bunu belli ediyorsa.
* Birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyorsa.
* Birlikteyken elinden telefonu veya kumandayı bırakabiliyorsa.
* Telefonda uzun uzun sohbet ediyor (ve bir şey sormak için değil sadece).



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI