• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Bizans Oyunları: Murat Dalkılıç ve Tolgahan Sayışman düellosu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.01.2016, 00:00
Gani Müjde imzalı 'Bizans Oyunları'nı başrol oyuncularıyla birlikte izledim. Soho House'da yapılan film gösterimi çok eğlenceliydi...

Eğlenceli dizilere ve efsane filmlere imza atan Gani Müjde'nin yazıp yönettiği son filmi 'Bizans Oyunları' gösterime giriyor. Film vizyona girmeden üç gün önce köşe yazarlarına şık bir gösterim yapıldı. Şık diyorum çünkü gösterim için son yılın en gözde mekanı Soho House tercih edilmişti. Çok sevdiğim eski dostum Gani ve eşi Belma Canciğer, kızları Ecesu ile birlikte evlerinde gibi ağırladılar bizi. Mehmet Ali Erbil ve Stelyo Pipis'i de uzun zamandır görmüyordum, güzel dedikodu yaptık, sohbet ettik filme geçmeden. Tek tek oyunculardan bahsetmek istiyorum, filmi zaten izleyecek ve bayılacaksınız... 

Gonca Vuslateri: Böyle bir enerji ve performans olamaz. Anladığım kadarıyla Gonca'ya seveceği bir karakter verin ve bırakın sizi uçursun. Canlandırdığı karakter tamam komik, eğlenceli ama karaktere verdiği enerji ayrıca çok etkileyici. Her kelimesi, hareketi, mimiği efsane... 

Tolgahan Sayışman: Birkaç yıl önce çektiği diziden önce röportaj yapmıştım, genellikle birbirine benzer 'ağır abi' karakterleri canlandırıyor televizyonda. İyi ki bu projeyi kabul etmiş, iyi ki rol almış. Tolgahan'ın oyunculuğundan gönül rahatlığıyla bahsedebilir ve hatta kocaman alkışlayabiliriz. 

Murat Dalkılıç: Ne diyelirim ki, Gani Müjde'yi tebrik etme sebebim bu defa filmden çok yaptığı cast oldu. Murat'ın hayranları bayılacak. Bir kötü adam bu kadar tatlı canlandırılır. 

Tuvana Türkay: Güzel kız değil mi? Siz bir de yakından görün. Çok daha güzel ve sıcacık. O kadar büyük ve iddialı isim arasında parıl parıl parlıyor. Kiminle çalıştı, nasıl oyuncu oldu bilmiyorum ama iyi ki olmuş. 

Gürkan Uygun: Sinema için doğmuş bir adam. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın aktörlük yapabilir, her rol aldığı filmle de gönülleri fetheder. Burada Gürkan'ı izleyen ve tanımayan birine 'Kurtlar Vadisi'nden Memati'yi izletseniz, aynı kişi olduğuna inanmaz. 

Totalde, Bizans Oyunları: Özellikle şarkılı sahneleri sevdim. Erkeklerin birlikte şarkı söylediği sahneler çok başarılı. Gani Müjde'den bir Bollywood işi de çıkar anlamış olduk. Film mutlaka izleyici bulacak, zaten önce adını sevdim ben. Sadece bir miktar argo ve küfür olmalı mı konusu tartışılabilir. Ama filmin bütününde bir olumsuz etki yaratmıyor; dekor ve kostümler çok başarılı.

Mesut Yar gerekli miydi, elbette Gani'nin tercihi ama beğenmedim. Ünal Yeter fazlaca Cem Yılmaz gibi geldi bana, ama çok sevimli ve başarılı bir aktör. Nazmi Kırık her filme lazım. 'Ankara'nın Dikmeni'nde bayılmıştım zaten.

Önemli not: Hepimiz çok üzgünüz iki gündür, hepimiz çok üzgünüz günlerdir. Kahpe bir eyleme kurban gitmiş canlara yanarken, hayatı devam ettirenler için durum kötü bir bilgisayar oyunu gibi devam ediyor. İstanbul'da "Oraya gitmeyin, buraya gitmeyin, çok gizli bilgi geldi sokağa çıkmayın" gibi paranoyakça söylemler ayyuka çıkmış durumda. Kulaktan kulağa büyüyen cümleler, yalan yanlış aktarımlar; gündelik hayatı nasıl etkiliyor görüyoruz. Yaşatmaya çalıştıkları kaosa inat, nefes almaya devam ediyoruz. Allah hepimizi ve en çok akıl sağlığımızı korusun...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI