• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Taha Özer’i takip etmek!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2016, 00:00
Kimi takip ediyorsan o musun? Değilsin elbette ama sosyal medyada takip ettiğimiz kişiler de kendi kişiliğimizin bir parçası neticede.
Taha Özer, bir sosyal medya fenomeniymiş. Adını yeni duydum, benim eksikliğim olsa gerek!!! Özellikle Periscope'u faal olarak kullanan ve hayatının belli kesimlerini yüzbinlerce takipçisiyle paylaşan bu 'işadamı'nın adı bir taciz davasıyla alakalı olarak gündemde.
Hal böyle olunca da merak edip araştırdım, yazdıklarına çizdiklerine, çektiklerine baktım. Sonuca hiç şaşırmadım...

GENÇ KIZLARI İZLİYORUM!

Kimi takip ettiğin önemli, kimlerden etkilendiğin, feyz aldığın, örnek olarak gördüğün...
Taha Özer adlı kişi, ilginç yaşamı, sundukları ve hayatıyla ilgini çekebilir, burada bir sorun yok. Sakınca yok, tuhaflıklar, farklılıklar, saçmalıklar hayatı güzelleştirir, tat katar. Kitap okumak, edebiyat konuşmak, yazarlar hakkında sohbet etmek, hatta dünyayı kurtarmak; bunlar da var hayatta. Denge var mı ona bakmak lazım. Tutup da sadece abidik gubidik siteleri takip ediyor, kim ve neyin nesi olduğu belli olmayan kişileri fenomen diye izliyorsanız bir bakmak lazım.
Yakın bir erkek arkadaşıma, periscope'da neden hep genç kızları takip ettiğini sormuştum.
Soru sorulmasını pek sevmeyen biridir, aksidir de; soru sorduğunuzda hesap soruluyor gibi algılar ve sizi bozar. Nitekim bana da öyle yapmış ve "Ne yani ben erkeğim, tabii kızları takip edeceğim" demişti.
Kast ettiğim şuydu, genellikle şuh fotoğraflarını yayınlayan bu 'genç kızlar' eğer ilgilendiğin kişilerin tamamını oluşturuyorsa, ben de senin hakkında bir fikir sahibi olurum. Ama aralarında ne bileyim haber siteleri, ilgi alanını oluşturan diğer konular, eş dost da varsa; az önce bahsettiğim denge oluşmuş olur kendiliğinden.
Sosyal medya ve orada fenomen olarak öne çıkan kişiler, gerçek olmayan hayatlar yaşayan, özenilmemesi gereken kişiler.
Bunun ayırdına varacak zekaya sahipseniz ne ala; ancak bu kişileri çocuklar da takip ediyor. Kıyıda köşede kalmış hayatlar yaşayan ve var olma çabası içindekiler de. Bilmiyorlar ki, aslında onlar da var değiller, varlıklılar sadece. Bu da hayata şöyle bir uzaktan bakınca öyle manasız ve sığ kalıyor ki! Sosyal medyada ilgilendiğiniz/ ilgilendiğimiz kişiler aslında biziz. Bunu inkar etmeden bir aynaya bakacak olursak, kendimizden hoşlanmayabiliriz.
Taha Özer'i tanıyorsan, yanına üç Alev Alatlı kitabı sayabiliyor ve Oya Baydar'ın son yazısı hakkında fikir sahibi olabiliyorsan, hayatta sıyırırsın zaten.
Öteki türlü, bir bakarsın yaş gelmiş elliye ve elinde sadece genç kızları dikizlediğin mecralar kalmış...

Attila Özdemiroğlu

Allah rahmet eylesin, bir televizyon programı yapıyordum TGRT Haber'de iki yıl önce; kendisiyle bir saatlik bir bölüm çekmiştik. Müzik dünyamız için önemli bir kayıptır. Vefatının ardından çokça mesaj atıldı sosyal medyada, beni en çok şaşırtan kendisini tanıyanların adını yanlış yazması oldu. Attila'yı, Atilla yazdı, ustanın yakın arkadaşları. Birçok haber sitesi de öyle... Ne garip değil mi? Şimdi öğrenmiş oldular, kaybedince.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA