• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sükut ikrardan gelir ERHAN GÜLENÇ

Sükut ikrardan gelir

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2017, 00:00

Türkiye, Suriye'deki Türkmenlere yaptığı yardımı götüren MİT TIR'larının görüntülerinin Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanmasıyla büyük bir ihanete uğradı. Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, attığı bu manşetle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen dış güçler ve içerideki uzantıları FETÖ'nün istediğini yaptı.
Bu ihanette de başı çekenlerden birinin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıktı.
Berberoğlu, bu görüntüleri Can Dündar'a veren kişi olduğunun anlaşılmasının ardından 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı. Bu tutuklamayla birlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu garip bir telaşa kapıldı. Alel acele bir yürüyüşe başladı.
Ancak, Kılıçdaroğlu'nun asıl derdi kısa süre içinde anlaşıldı.
Bu görüntüleri FETÖ yöneticisi olan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan Kılıçdaroğlu'nun aldığı ve Can Dündar'a ulaştırması için Berberoğlu'na verdiği dile getirilmeye başlandı.
Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü de bu gerçeğin ortaya çıkmaması için yaptığı vurgulandı.
Bu iddia gündeme bomba gibi düşerken Kılıçdaroğlu, konuyu hep geçiştirdi. Ancak, Berberoğlu hapiste iyice sıkıldı.
Kendisini ziyarete gelen CHP milletvekilleri aracılığıyla Kılıçdaroğlu'na "Ya benim çıkarılmamı sağla ya da herşeyi açıklayacağım.
Ömrümü hapiste geçiremem" diye art arda mesaj yolladığı konuşulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu, sus pus oldu.

'ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN'

En son konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme getirdi. Erdoğan, Berberoğlu'nun MİT TIR'ları ihanetinin kendisine uzanmasından endişe eden ve sözde adalet yürüyüşü yapan Kılıçdaroğlu'nun suyu bulandırmaya çalıştığını belirtirken, "Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha... İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım' diyor içerideki zat" dedi.
cevap veremiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu yine tek bir laf edemedi. Sadece CHP'nin bazı yöneticileri birkaç şey söyler gibi yaptı o kadar. Bu iddialar karşısında parti yöneticilerinin yarım ağızla söylediklerinin hiçbir kıymeti yok.
Eğer, Kılıçdaroğlu o görüntüleri Berberoğlu'na kendisi vermediyse neden susuyor? Neden bizzat çıkıp "Bu görüntüleri ben vermedim.
Hadi ispatlayın da görelim" diyemiyor.
Kılıçdaroğlu tatmin edici bir açıklama yapmadığı sürece "bu görüntüleri kendisinin verdiğini" kabul ediyor ve bu yüzden susuyor demektir.
Çünkü, büyüklerimizin dediği gibi, "Sükut ikrardan gelir"...

BABAYİĞİT ZORLU

Türkiye, yerli otomobili üretmek için bulunduğu belirtilen "babayiğitlerin" kimler olduğunu konuşuyor.
Açıklamanın bugünlerde yapılacağı belirtiliyor. Yeni Asır Gazetesi Haber Müdür Yardımcısı Fatih Şendil, bu babayiğitlerden birinin kim olduğunu ortaya çıkardı. Evet, bu babayiğitlerden biri, gazetemizin manşetinde de yer aldığı gibi Denizlili işadamı Ahmet Nazif Zorlu. Tekstil sektöründeki başarılarını Vestel'le girdiği elektronik ve enerji sektörlerinde de sürdüren Zorlu, Türkiye için elini taşın altına koyan isimlerden biri olacak. Zorlu'nun yatırımdaki başarısını tüm dünya biliyor. Satın aldığında "Yaşatamazsın.
Deli misin?" dedikleri Vestel'i getirdiği nokta ortada.
Zorlu'nun kendi ifadesiyle "Musalla taşında" aldığı Vestel, bugün dünyaya milyarlarca liralık elektronik ihracatı yapıyor. Vestel diğer yandan da Toshiba gibi bir dünya devinin TV bölümünü satın almak için görüşmelerini sürdürüyor. Devletin arkasında olduğu bu dev projede babayiğitlerden birinin de Zorlu olması bu açıdan çok önemli. "Türkiye bu işte başarısız olmalı" deyip avuçlarını ovuşturan çevreler Zorlu'nun da elini taşın altına koymasıyla büyük üzüntü yaşayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA