• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP ve HDP’nin nikahı Çanakkale’de kıyılır mı? ERHAN GÜLENÇ

CHP ve HDP’nin nikahı Çanakkale’de kıyılır mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2017, 00:00

Atatürk'ün kurduğu CHP'nin savrulduğu noktayı hayretler içinde izliyoruz. Bir yandan FETÖ ile söylem birliği yapan CHP, diğer yandan PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile de yakınlaşmasını sürdürüyor. İki parti arasındaki ilişki evliliğe doğru ilerliyor.
HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz hafta CHP'ye referandumda başlayan birlikteliklerini artık "örgütlü" sürdürme çağrısı yaptı.
Demirtaş, partililerinden de CHP'nin bu ay sonunda Çanakkale'de düzenleyeceği sözde adalet kurultayına katılmalarını istedi.
Ardından HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de CHP'ye "ittifak kurmayı" teklif etti ve "Ortaya bir ittifak çıkacaksa bu bir slogan ittifakı değil, 'eylem ve program ittifakı' olmalı" diye de ekledi. Yani Demirtaş ve Önder sözü "CHP'yle tek çatı altında birleşelim" demeye getirdi.

KUCAKLAŞTILAR

Önceki gün ise, İzmir'de, iki parti arasındaki bu 'ilgi' ve 'sevgi'yi yansıtan bir kare ortaya çıktı. HDP'nin İzmir'e taşıdığı sözde "Vicdan ve Adalet" nöbeti eylemine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de katıldı. HDP'li milletvekillerinin eylem için yaptığı grup toplantısında da yer alan Sertel, HDP'li milletvekilleriyle bol bol da kucaklaştı.

KANDİL BEĞENDİ

Yeni Asır Gazetesi, Sertel ve HDP Sözcüsü Osman Baydemir'in hasretle kucaklaştığı fotoğrafı dün manşetine taşıdı. Böylece tarihe, Atatürk'ün kurduğu CHP ile PKK'nın siyasi uzantısı HDP arasındaki ilişkinin ne boyutlara ulaştığını gösteren önemli bir not düşülmüş oldu.
İki parti arasındaki yakın ilişki fotoğraf karelerine de yansıyıp dolu dizgin giderken ortaya çıkan tablo Kandil'in hoşuna gitti. PKK elebaşı Cemil Bayık, örgüt medyasına açıklama yaparak CHP ile HDP'nin birlik olması gerektiğini söyledi. Teröristbaşı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün ekmeğine yağ süren "15 Temmuz kontrollü bir darbeydi" söylemine de sahip çıktı ve aynı ifadeyi kullandı.
Kısacası, artık CHP ile HDP ilişkisinde "nikah kıyılacak" safhaya gelindi. İki parti Çanakkale'deki sözde adalet kurultayında bir araya geliyor. Bu nikahın orada kıyılmaması için hiçbir sebep yok.

'TUTUKLANMA' TELAŞI

Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larının görüntülerinin Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetine taşınmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başrol oynadığı iddiaları CHP'de kimyaları bozdu. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun da aynı gerekçe ile tutuklanabileceği ihtimalinin dile getirilmesi partide paniğe yol açtı.
CHP yöneticileri dün de konuyla ilgili açıklamalar yaptı ama yine bu iddiaya net bir cevap vermedi. Kılıçdaroğlu ise, sessizliğini ısrarla koruyor. Çıkıp, "Benim bu işle hiçbir ilgim yok. Haydi tersini ispatlayın da görelim" diyemiyor.
Bir ana muhalefet partisi lideri, ucu cezaevine kadar uzanabilme ihtimali bulunan bir iddia ile suçlanıyorsa ve bu suçlama da doğru değilse ortalığı ayağa kaldırması lazım. Ancak, Kılıçdaroğlu, adeta suç üstü yakalanmış gibi sus pus.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA