• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aziz Kocaoğlu, 2019 adaylığını ilan etti ERHAN GÜLENÇ

Aziz Kocaoğlu, 2019 adaylığını ilan etti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2017, 00:00

Selçuk'ta İZBAN hattı açılış töreninde konuşurken atılan "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarına sinirlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı çıkışla siyaset gündemine oturdu. İzmirlileri "Adam gibi durun" diye fırçalayıp töreni terk eden Kocaoğlu'nun bu çıkışı bilinçli yaptığına inanıyorum.
Törenin ardından hemen açıklama yapan Kocaoğlu, kurnazca bir stratejiyi uygulamaya koydu.
"İZBAN'da yüzde 50 ortak olmamıza rağmen Selçuk'taki töreni basından öğrendik. Kürsüye çıktığımda 'İn aşağı' ve 'Konuşma' gibi hakaretlere maruz kaldım. İzmir'in seçilmiş belediye başkanı olarak duruşumla, davranışımla böyle bir tavrı hak etmediğime inanıyorum" diye konuştu.
Kocaoğlu, bu sözleriyle daha önce birçok kez yaptığı ve İzmirlileri etkilemeyi başardığı gibi yine "mağdur edildim" edebiyatına sarıldı.

SAFLARI SIKLAŞTIRDI

Geçtiğimiz günlerde 2019'da belediye başkanlığına tekrar aday olup olmayacağını, seçime 6 ay kala açıklayacağını söyleyen Kocaoğlu'nun bu çıkışının ardından tablo da netleşti. Kocaoğlu, bu çıkışı yaparak "Evet, 2019'da adayım" mesajı verdi ve arkasındaki safları da sıklaştırdı.
Böylece CHP'de 2019 öncesi yaşanacak olası bir "Kimi aday yapsak" tartışmasını da şimdiden bitirmiş oldu. CHP, bu çıkışının ardından Kocaoğlu dışında bir ismi Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapamaz.

KILIÇDAROĞLU'NA MESAJ

Kocaoğlu, bu kurnazca strateji ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da "Ben buradayım. Benden başka aday aramayı aklından bile geçirme" mesajı verdi. Ancak, madalyonun öteki yüzü de var. O törene katılanlar, içlerinde AK Partililer de olsa İzmir halkıydı.
Siz, makamınız ne olursa olsun ve nasıl bir tepki ile karşılaşırsanız karşılaşın kürsüden halka, "Adam gibi durun" diye bağıramazsınız.
Kocaoğlu, arkasındaki safları bu çıkışıyla sıklaştırmış olsa da İzmirlilerin genelinin gözünde olumsuz puanlar aldı.
İzmirliler, bu fırçaya ve nezaket dışı davranışa prim vermeyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA