• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atatürk, kadına saygıyı size böyle mi öğretti? ERHAN GÜLENÇ

Atatürk, kadına saygıyı size böyle mi öğretti?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2017, 00:00

​CHP'de son dönemin en büyük skandallarından biri İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde patladı. Güzelbahçe'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçedeki parti delege seçimlerinde kendisinin istediği listeye destek vermeyen kadın çalışanı Mine Bilir Şahin'i Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ndeki görevinden alıp umumi tuvalet temizlemekle cezalandırdı.
Bir çocuk annesi genç kadını, alkollü mekanların yer aldığı iskeledeki umumi tuvaleti hem de akşamları temizlemekle görevlendirdi.
Bu vicdansızlığa tek tepki CHP Parti Okulu yöneticisi Tülay Bayır ve İzmir Milletvekili eşi Tacettin Bayır'dan geldi.
Ne diğer İzmir milletvekilleri, ne CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ne CHP Kadın Kolları, ne de kentteki bir başka kadın sivil toplum kuruluşu, ağzını açıp da Başkan İnce'ye tek bir laf söylemedi.
Kendi kadın üyelerine verilen bu vicdansız sürgün cezası karşısında sessizliğe bürünen CHP Güzelbahçe Kadın Kolları, dün çıktı ve bir çoğu yalan haberlerle karalanmaya çalışılan eğitim müfredatı değişiklikleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.
CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın, müfredattan Atatürk'le ilgili birçok bölümün çıkarıldığını iddia etti.
Ben Sayın Menekşe Işın ve CHP'li yöneticilere buradan sesleniyorum:
Siz çoğu yalan ve karalama amaçlı haberlere inanarak müfredatla ilgili böyle bir açıklama yapabiliyorsunuz da neden kendi ilçenizde partinizin üyesi bir kadına CHP'li bir belediye başkanı tarafından yapılan böyle çirkin bir muameleye ses çıkarmıyorsunuz?
Atatürk, Türk kadınını o yıllarda dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bile olmayan haklara kavuşturdu. Kadınlara 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı verilmesini sağladı.
Yani kadınların özgürce siyaset yapabilmesinin de önünü açtı. Ama, Atatürk'ün kurduğu CHP'den bir belediye başkanı, bugün belediye başkanının istediği delege listesine destek vermedi diye bir kadını umumi tuvalet temizlemekle cezalandırdı.
Atatürk'ün kadınlara verdiği hakkı tanımayıp bir kadının özgürce siyaset yapmasını engellemeye çalıştı.
Atatürk size kadına saygıyı böyle mi öğretti? Siz önce, kendi üyeniz olan bir kadına yine partinizin belediye başkanınca yapılan bu vicdansızlığa tepki gösterin de, ondan sonra Atatürk'ün müfredattan çıkarıldığı yalanlarına inanıp açıklama yapın.
Yazık, Atatürk partisi bu hallere mi düşürelecekti?

TÜRKİYE ANNELERİN DUA VE GÖZYAŞIYLA AYAKTA

İzmir'in Tire ilçesinden gelen bir haber beni çok duygulandırdı. Terörle mücadele ederken 1996'da Tunceli'de şehit olan Jandarma Komando Asteğmen Burhan Aktürk'ün ismi, Tire'de mezun olduğu ortaokula verildi. Törene davet edilen ancak isim değişikliğinden haberdar olmayan şehit babası Cafer Aktürk ve annesi Nazife Aktürk, okul tabelasını görünce gözyaşlarını tutamadı.
Şehit anne ve babasına bu sürprizi hazırlayan Kaymakam Hasan Tanrıseven elleriyle Nazife annemizin gözyaşlarını sildi. O an çekilen bu fotoğraf öyle anlamlı ki...
Türkiye işte böyle annelerimizin dua ve gözyaşlarıyla ayakta duruyor. Böyle annelerimiz ve kahraman yavruları olduğu müddetçe, bizi yıkmaya ne terör örgütlerinin ne de onları besleyenlerin gücü yeter...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA