• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe bu yanlışı affetmez ERHAN GÜLENÇ

Göztepe bu yanlışı affetmez

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2019, 00:00

Seçimin ardından hep skandallarıyla gündeme gelen Torbalı'nın CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur yaptı yine yapacağını...
Seçimin ardından daha mazbatasını almadan gidip başkanlık makamına oturan, ardından Başkan Erdoğan'a hakaretler içeren bir konuşma yapan, kent meydanındaki şehit Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in posterlerini kaldırtan, ilçedeki Osmanlı Tuğrası şeklindeki anıtı söktüren ve en son Suriyelilerin açtığı işyerlerini mühürleyen Uygur, skandallarına bir yenisini daha ekledi.
Sırf AK Partili eski başkan Adnan Yaşar Görmez tarafından yapıldı diye belediyenin İzmir'in Süper Lig'deki temsilcisi Göztepe'ye altyapı tesisi için arazi tahsisini iptal etti. Uygur'un bu skandal kararı belediye meclis toplantısında AK Partili ve MHP'li 13 Meclis üyesinin karşı çıkmasına rağmen CHP'li 18 üyenin oylarıyla kabul edildi.
Üstelik bu kararın, Göztepe'nin yüzbinlerce taraftarının katılımıyla bugün yapılacak 94. kuruluş yıldönümü kutlamalarından 1 gün önce alınması dikkat çekti

KUTLAMALARA GÖLGE DÜŞTÜ

Akıl alır gibi değil...
Yani belediye başkanlığı gibi bir makam siyasete ancak bu kadar alet edilir.
Yahu sen partizanlık yapacaksın diye İzmir futbolundan ne istiyorsun? Hıncını neden milyonlarca taraftarı olan Göztepe'den çıkarmaya çalışıyorsun?
Üstelik gözün o kadar dönmüş ki, bu konudaki girişimini kulübün 94. yıl kutlamalarına denk getirerek, imza attığın skandalı daha da büyüttüğünün farkında bile değilsin.
Bugün Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki kuruluş yıldönümü kutlamalarında yüzbinlerce Göztepe taraftarı Uygur'a hakettiği tepkiyi gösterecektir.

CHP 'DUR' DEMELİ

Bu arada şunu da belirtmeden geçmeyeyim.
Uygur, bu kararıyla 'Keskin sirke küpüne zarar' misali partisi CHP'ye de büyük zarar vermiş oldu.
Eğer CHP Genel Merkezi, Uygur'a 'dur' demez ve bu tahsisin yeniden yapılmasını sağlamazsa, bu skandala kendisi de ortak olmuş olur.
İzmirli bunu affetmez...

ÇİĞLİ'NİN HAKKI ÖDENMELİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Harmandalı'nda yıllardır vahşi depolama yaptığı çöp tesisinin kahrını Çiğlililer çekti. Başta Harmandalı ve civarı olmak üzere ilçe halkı bu çöp alanından yayılan kötü kokuya maruz kaldı, hala da kalıyor.
Şimdi göreve yeni gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde bu çöp depolama alanında oluşan gazdan enerji üretilmesi için bir yatırım başlattı. Eylül ayında tamamlanacak tesisin yılda 10-12 milyon lira gelir getireceği hesaplanıyor.

EN AZINDAN BİR KISMI

Önceki akşamki belediye meclis toplantısında konuşan AK Partili üye Hüsnü Boztepe, bu gelirin Çiğli'ye bırakılması çağrısında bulundu. Boztepe, bunun gerekçesi olarak da "Çünkü, burasının kokusunu yıllarca biz çektik" ifadesini kullandı. Boztepe'nin önerisi çok yerinde. Başkan Soyer, bu paranın tamamını olmasa bile en azından bir kısmını doğrudan Çiğli yatırımlarında kullanırsa ilçe halkının hakkı ödenmiş olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA