• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kayıp aranıyor! ERHAN GÜLENÇ

Kayıp aranıyor!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2019, 00:00
CHP’li İmamoğlu’nun İstanbul’da araç sergileme şovuna atıfta bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Araç konusunda bir yerden başlamak istiyorsanız İzmir Büyükşehir’in envanterinde kayıp olduğu iddia edilen 110 araçtan başlayabilirsiniz” diye konuştu

İstanbul'da 1717 makam aracı olduğu iddiasını ortaya atan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu iddiasını ispatlayamayınca manipülasyona başladı. Belediyenin evde bakım ve sosyal hizmetlerde kullanılanlar da dahil yüzlerce aracını Yenikapı Meydanı'nda topladı. Şov o noktaya vardı ki, alandaki 1 otomobilin İmamoğlu'nun vekili olan CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Aksu'ya kendisinin tahsis ettiği lüks makam aracı olduğu bile ortaya çıktı.

DAĞ'DAN 'KAYIP ARAÇ' ÇIKIŞI

İmamoğlu'nun bu algı operasyonuna karşı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, dikkatleri 20 yıldır CHP tarafından yönetilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki araçlara çekti. Dağ, sosyal medyadaki paylaşımında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kayıp araçlar olduğunu söyledi.

1700'DEN FAZLA

İstanbul Büyükşehir'de araç sayıları üzerinden manipülasyon yapıldığını vurgulayan Dağ, nüfus olarak İstanbul'un 3'te 1'i büyüklüğünde olan İzmir'de toplu ulaşım araçları ve kiralık araçlar hariç 1700'den fazla araç olduğunu söyledi. Dağ, "CHP'nin matematiğinin tuttuğunu bugüne kadar hiç görmedik, onun için şaşırmıyoruz. Bu arada araç konusunda bir yerden başlamak istiyorsanız İzmir Büyükşehir'in envanterindeki kayıp araçlardan ve İZSU'daki gereksiz araç fazlalığından başlayabilirsiniz" dedi

"KİRALIKLAR İÇİN"

Sosyal medyada yaptığı bu paylaşımın ardından Dağ ile görüştüm. Dağ, verdiği 1700 araç rakamının sadece belediye adına tescilli araçlar olduğuna dikkat çekerek, belediye tarafından kullanılan kiralık araç sayısının buna dahil olmadığını ifade etti. İzmirlilerin hakkının korunması gayesiyle Büyükşehir Belediyesi'ne Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bireysel başvuruda bulunarak belediyedeki kiralık araç sayısını da soracağını ifade etti.

"KAMUOYUNU AYDINLATSIN"

Dağ'a İzmir Büyükşehir'deki kayıp araç sayısıyla ilgili ellerinde bir rakam olup olmadığını da sordum.
Bu yönde kendilerine ulaşan bazı iddiaların olduğunu dile getiren Dağ, "Buna göre, 2 yıl önce başka bir şehirde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kayıtlı bir araca trafik cezası kesiliyor. Belediyede araç bulunamayınca polis kayıtlarıyla Büyükşehir Belediyesi'ndeki kayıtlar karşılaştırılıyor.
Bu karşılaştırma sonucunda 110'dan fazla aracın Büyükşehir Belediyesi demirbaşında bulunmadığı ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tescilli olduğu ortaya çıkıyor.
Bunun üzerine bulunamayan 110'dan fazla araç hurdaya çıkartılıp kayıtlardan düşülerek olay kapatılıyor.
Büyükşehir'in bu iddialarla ilgili açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatması gerekiyor" dedi.
Evet, Dağ'ın bu açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den bir açıklama bekleniyor.

"CHP, TARAFINI ORTAYA KOYUYOR"

Diyarbakır'da oğulları dağa kaçırılan anneler HDP İl binası önünde 'evlat nöbeti' tutarken CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün teröre destek verdiği için görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'yla birlikte İzmirlilerle buluşacak.
Soyer ve Mızraklı, Karaburun'da bir panelde birlikte konuşma yapacak. Dağ'a bu gelişmeyle ilgili değerlendirmesini de sordum.

"CHP'li başkanlar, seçimlerinde yapmış oldukları ittifakın diyeti olarak terörle bağlantılı HDP'li belediye başkanlarına destek açıklamaları yapıyor, onları ziyaret ediyor, kucaklıyor ve birlik mesajları veriyorlar" diyen Dağ, "Bu faaliyetler CHP'li belediye başkanlarının insiyatif alarak yaptıkları bir durum değil, parti stratejisi olarak uygulanıyor. CHP, terörle ilişkisi tespit edilmiş kişileri meşrulaştırma çabalarıyla terörle yürütülen mücadelemizde tarafını açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA