• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hayvan yetiştirip dernek kurdular ERKİN USMAN

Hayvan yetiştirip dernek kurdular

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.05.2015, 00:00
Menderes ilçesi çevresindeki "küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri" birleştiler, Sancaklı köyünü üs seçtiler, dernek kurdular ve bu derneğin başkanlığına da Nazım Yurdakul'u getirdiler.
Derneğin tam adı şöyle: "Küçük ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği."
Nazım Yurdakul'un başkanlığındaki derneğin yönetim kurulu Apti Sürücü, Vedat Bilgi, Mehmet Karaoğlan, Yüksel Uysal ve Mehmet Girgiç'ten oluşuyor.
Dernek Başkanı Nazım Yurdakul "Hayvan yetiştiriciliği yapan birçok arkadaşımızla bir araya geldik. Amacımız, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricisi olan arkadaşlarımızla fikir alışverişi yapmak, et ve süt üretimini daha verimli bir hale getirmek" diyor ve ekliyor:
"Tüzüğümüzde belirtildiği gibi, çalışmalarımız arasında yurt dışındaki derneklerle işbirliği yapmak, iştiraklarına katılmak, onlarla ortak olmak, bünyesinde yardım sandığı oluşturmak var."
Nazım Yurdakul'un verdiği bilgilere göre; "Küçük ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği"nin faaliyetleri arasında, üyelerine maddi yardımlar sağlamak, lokaller açmak ve yemekli toplantılar düzenlemek de bulunuyor.

hayattan
Boşanma yarışı: İzmir ikinci!
TÜİK rakamlarına göre, 2014 yılında en yüksek kaba boşanma hızı binde 2,29 ile Ege Bölgesi'nde gerçekleşirken en düşük kaba boşanma hızı ise binde 0,63 ile Kuzeydoğu Anadolu'da gerçekleşti. İllere bakıldığında ise binde 2,87 ile Antalya birinci, 2,72 ile İzmir ikinci, binde 2,53 ile Muğla üçüncü sırada yer aldı. Kaba boşanma hızının en düşük olduğu il ise binde 0,11 ile Hakkari oldu.
Kaba evlenme hızında Güneydoğu Anadolu Bölgesi binde 8,53 oranla birinci olurken Ege Bölgesi'nde kaba evlenme hızı ise binde 7,66'la ülke ortalamasının altında gerçekleşti. Ege'de evlenmede, en fazla oran binde 7,88 ile İzmir'de, en az oran ise binde 6,65 ile Kütahya'da yaşandı. İzmir'de evlenen çiftlerin sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 0,5 azalarak 32 bin 54 olurken boşanan çiftlerin sayısı ise yüzde 2,6 artarak 11 bin 69'a yükseldi. İzmir'deki boşanmaların yüzde 38'i evliliğin ilk 5 yılı, yüzde 22'si ise evliliğin 6-10 yılı içinde gerçekleşti.

laflama
* Mizahçılar atraksiyon yapmazlar asla... Olsa olsa matrak-siyonlar yaparlar!
* Sezar'ın hakkı Sezar'a... Peki garibanların hakkı mezara mı kaldı be usta?
* Ben doğarken ölmüşüm de, bir ağlayanım yok be usta!
* Herkese eşit mesafedeyim ama niye ben herkesle eşit değilim anlamadım gitti!
* Hep kral çıplak diyorsunuz... Bir kez de kraliçe çıplak deyin. Gözümüz gönlümüz açılsın!
* Durdurun dünyayı... Cüzdanımı çalmışlar. Herkesin üstünü arayacağım.
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA