• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Asansörlere yeni düzen! ERKİN USMAN

Asansörlere yeni düzen!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.08.2015, 00:00
Makine Mühendisleri Odası, asansörlerin bakımı ve işletme periyodu konusunda bildiri yayınladı ve apartman yöneticilerini ciddi biçimde uyardı.
İşte o uyarı bildirisinden satırbaşları...
* Tüm asansörlere kimlik numarası verilecek ve bakanlık veri tabanı üzerinden kayıt altına alınacak.
* Yeni yapılan asansörlerin tescili öncesinde, muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesi ve yeşil etiket alması sağlanacak.
*2005 yılından önce üretilen "CE" işareti taşımayan asansörler, kademeli olarak yeni standartların gerektirdiği güvenlik seviyesine ulaştırılacak. Bu çalışmalar yıllık periyodik kontroller ile birlikte yürütülecek.
* Yeni standartlara uyumlu hale getirilen asansörler, bir defaya mahsus olmak üzere tescil işlemine tabi tutulacak.
* Bina sorumlusu, engellilerin erişebilirliği için asansörün sürekli olarak çalıştırılmasını sağlamaktan, yıllık kontrolün yapılmasından ve 30 gün içinde ücretinin ödenmesinden sorumlu tutulacak.
* Yapılacat kontrollerde asansörler, yeşil, mavi, sarı ve kırmızı etiketlerle işaretlenecek. Tehlikeli bulunan asansörlerin kırmızı etiketle işaretlenip kullanılmaması sağlanacak.
* Muayenesi yaptırılmayan ya da sarı veya kırmızı etiketle işaretlenen asansörlerin kusurlarının giderilmemesi halinde tutanak hazırlanacak, sonrasında belediye tarafından kapatılacak.
* Yönetmeliğe göre, periyodik kontroller sırasında bakımcı firmanın firmanın muayene kuruluşuna eşlik etmesi zorunlu olacak. Aksi halde bakım firmasına ceza uygulanacak.
Yeni yönetmeliğe göre, ayrıca muayene kuruluşlarının yönetiminde ve kontrollerinde mühendis çalıştırılması zorunluluğu bulunuyor. Bu yönetmeliğe aykırı davranan muayene kuruluşları ve asansörü monte eden kuruluşlar ile bakım firmalarına para cazası uygulanacak.

küpe
Tuz nasıl yemeklere tat veriyorsa, eşyaya niteliklerini veren de, insanın düşünceleridir.
Anatole France
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA