• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her fatura için yüzde 60 vergi ERKİN USMAN

Her fatura için yüzde 60 vergi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.10.2015, 00:00
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, gün geçtikçe kabaran elektrik ve su faturalarının sosyal devlet ilkesine kökten aykırı olduğunu vurgulayarak, "Normalde 46 liralık bir elektrik faturasına 25 liraya yakın vergi yükü nedeniyle 71 lira ödüyoruz. Yani bir faturanın yüzde 60'ına yakınını vergi oluşturuyor. Bu haksızlıktır, zaten yoksullaşan insanların daha fazla taşıyabileceği bir yük değildir" diyor.   

***

Hemen her vatandaşın evine gelen elektrik faturasını inceleyerek, haksızlığın boyutunu bizzat tespit edebileceğini ifade eden Aslan, şunları söylüyor; "Tüketim tutarı 46.45 lira olan fatura dağıtım bedelinden enerji fonuna, personel hizmet bedelinden TRT payına birçok kalemle birlikte 71.30 lira oluyor. Yani cebimizden 24.85 lira fazladan para çıkıyor. Bu yüzde 60'a varan vergi demektir. Bu haksızlıktır, ek bir yüktür ve daha da yoksullaşan insanların taşıyabileceği bir yük değildir. Kaldı ki Doğu ve Güneydoğu'nun birçok kentinde elektrik faturası ödenmediğini, bunun da yine faturasını ödemek zorunda kalan illerdeki vatandaşlara ödettirildiğini biliyoruz. Bu sürdürülebilir bir tablo değildir."


hayattan

Nasıl kestirecekler merakla bekliyoruz

Futbol dünyası ilginç bir iddiayla çalkalanıyor. İran Kadın Milli Futbol Takımı'nda oynayan 8 oyuncunun aslında erkek olduğu iddia edildi. İngiliz Telegraph gazetesine göre, İran Futbol Federasyonu hakkında takımda cinsiyet değiştirme operasyonu olmamış erkek oyuncular oynattığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. İran Futbol Ligi'ne yakın bir kaynak, oyuncuların takıma girerken erkek olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyledi. Erkek oyuncuların cinsiyet değiştirme operasyonu yaptıracağı, uzuvlarını kestirecekleri iddia edildi. İslami kurallara göre yönetilen İran'da erkeklerin cinsiyet değiştirme operasyonu geçirmesinin önünde bir engel bulunmuyor.


kentten

Edebiyatımızın "Atom Karınca"sı

Öner Yağcı'dan sözettiğimizi anlamışsınızdır. Çünkü 'Atom karınca' deyince akla gelen ilk isimlerden biri o! Rahmetli Asım Bezirci, öyleydi. Orhan Kemal öyleydi. Ürettikçe ürettikleri için onlar birer karıncaydı. Çalışkan, sabırlı, birikimli...

1951'de Tokat'ın Zile'sinde doğdu. İlköğrenimini Yozgat'ın Yerköy'ünde tamamladı. Tokat İlköğretmen Okulu'nu ve Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nü bitirdi. Ağrı'da öğretmenlik, Kars'ta askerlik yaptı. TÖB-DER davasından yargılanıp 5 yıl hapis yattı. Yazıları birçok dergide yayımlandı. Çeşitli yayınevlerinde çalıştı.

KARDELEN ile 1986 Akademi Kitabevi Roman Başarı ödülü, TURNALAR ile 1988 Madaralı Roman, 1994 Sabahattin Ali Onur, 1995 Troya Edebiyat, 2011 Türk Dili Onur, 2014 MEF Fark Yaratanlar ödüllerini aldı. Romanlarından başka kültür, sanat, edebiyat, siyaset konulu deneme, inceleme ve araştırmalarıyla tanınıyor. Bir özelliğini de Burhaniye'de öğrendik. Türkiye'nin doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde ne kadar edebiyat dergisi çıkıyorsa o dergilerde illa bir Öner Yağcı yazısı vardır. Yazıp gönderdiği yok! Dergiler ondan yazı istiyor, o da zaman geçirmeksizin yazıp postalıyor. Seçici kurullardaki görevini de hiç aksatmadan sürdürüyor. Edebiyatımızın yeni yeni yazarlarını keşfediyor, onları okurla buluşturuyor.

Özetle...

Edebiyatımızın atom karıncası / bilge kişisi Öner Yağcı ışık saçıyor! Yoksa ona 'Işık saçan adam' mı demeli?


laflama

Sir Arthur Conan Doyle günümüzde yaşayıp Müge Anlı'yı izlese; Sherlock Holmes'ü yazmaktan vazgeçerdi. Kesin bilgi!

Sürüsüne kaval çalan çobana bir koyun "Bana kaval okuma" diye çıkışmış. Gel zaman, git zaman o söz "Bana maval okuma" diyerek değişti. Bilin yani!

Sanırım istisnasız hemen herkesin cep telefonu var. HAT MALİKİ'yiz yani!  Çam devirmekte üstümüze yok. Yaşasın haltların kardeşliği!

O şimdi F ile evlendi. OF çekiyor yani!

Kadınların evlenmeden önce oyuncak ayıya sarılıp uyurken evlendikten sonra kocalarına ayı demesi doğru mu?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA