• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Binlerce Tütünbank mağduru isyanda ERKİN USMAN

Binlerce Tütünbank mağduru isyanda

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.11.2015, 00:00
Tütünbank Sandığı son derece güçlü mali yapısına rağmen, pek çok oyunlarla 506 sayılı kanunun ek 36'ncı maddesine istinaden 04.07.2003 tarihinde aktif ve pasifi ile SGK'ya devredildi. Buna paralel olarak emekli maaşları da yüzde 40 düşürüldü.

Bu gelişmeler karşısında, Tütünbank emeklileri Kemal Karabacak ve arkadaşlarının önderliğinde bir araya geldi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na başvurup yardım istediler. İşte o başvuru mektubu:   

"SGK primlerine ek olarak yüksek prim yatıran, aileleri ile birlikte yaklaşık 15 bin emeklimizin maaşları aileleri ile yapılan garip intibak ile dünyada bir ilk olarak yüzde 40 düşürüldü ve 04.07.2003 tarihinden itibaren 630.00 Türk Lirasından 471 liraya indirildi. Emekli olmayan personelimizin ek primleri SGK'ya sermaye oldu.

Off Shorcular, dövizzedelerin sorunları özenle korunurken, diğer banka sandıklarının SGK'ya devrinde de aynı özen gösterilirken, nedense her türlü nakdi karşılığı olmasına rağmen emekli maaşlarımız düzeltilmedi. Yüksek tutarlardaki ek primlerimiz nemasi ile birlikte bize ödenmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız;

Adaletinize güveniyoruz."

Gediz Üniversitesi'nde Işılay Saygın dönemi

Kuruluşunun 7'nci yılında, Gediz Üniversitesi'nde nöbet değişimi yaşandı. Mütevelli Heyeti Başkanlığı Abdullah Kavuk'tan Mütevelli Heyeti Üyesi Işılay Saygın'a geçti. Kavuk, üniversitede düzenlenen törenle bayrağı eski Devlet Bakanı Saygın'a devretti.

Kavuk, Gediz Üniversitesi'ni kurarken mütevelli heyeti başkanlığının dönüşümlü olarak el değiştirmesi yönünde prensip kararı aldıklarını vurguladı.   

Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı olarak Türk siyasetine damga vuran, İzmir'in ilk, Türkiye'nin de sayılı kadın üniversite mütevelli heyeti başkanlarından biri olarak yine öncülük yapan Işılay Saygın da Abdullah Kavuk'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Saygın, 7 yılda 96 ülkeden 7 bin 871 öğrenciye ulaşan Gediz Üniversitesi'nde bayrağı daha yukarıya taşımak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtirken şöyle konuştu:

"Kurucusu olmakla her zaman iftihar ettiğim Gediz Üniversitesi'nde bu onurlu göreve gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Eğitimin önemine inanmış, 20 yıllık aktif siyaset hayatı sırasında ve sonrasında bu doğrultuda çaba göstermiş biri olarak, mütevelli heyeti üyelerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik, akademik ve idari kadromuzla birlikte çıtayı daha da yükselteceğiz."

Torbalı'dan dünyaya "Hoşgörü" çağrısı

Torbalı Anadolu Lisesi ile Almanya'nın SelbRealschule Okulu arasındaki gençlik değişim projesi kapsamında ilçeye gelen heyeti ağırlayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Terör kültürler, dinler, ahlaki ve insani değerler üzerinde tahribat oluşturmaya çalışıyor. Buna karşı dirençli ve bilinçli olmamız gerekiyor. Asıl amaç medeniyetler çatışmasıdır. Her zamankinden daha çok dayanışmaya, hoşgörüye ihtiyacımız var" dedi. Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü: "İslam dini, kutsal kitabımız Kur'an, bütün kötülükleri, ayrımcılığı, ırkçılığı, haksızlığı, zulmü kesinlikle yasakladığı gibi hoşgörüyü, paylaşımcılığı yaşam hakkına saygıyı esas almıştır. İnsanları, masumları katleden, bunu din adına yaptığını söyleyenler bütün insanlığın ortak düşmanlarıdır."

Laflama 

Karım çok çalışkan ama çenesi maşallah... Durmadan kafamı ütülüyor. 

Her gece içme şu zıkkımı. Alem buysa, alemci sensin. 

Neden dünyada alimler anlaşılmamaya talim eder acaba? 

Zayıflama için diyet önerilerine aldırış etmem. Neden? Çünkü ben KÜR yutmam da ondan! 

Kaynanalar bazen insanı kaynama noktasına getiriyor değil mi? 

Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin? Bana ağzı bantlı bir kadın resmi çiz o zaman!.. 

Arayış içindeyiz. Sürekli tembelliğimize bahaneler arıyoruz!

İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA