• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sakız’da Bayram namazına doğru! ERKİN USMAN

Sakız’da Bayram namazına doğru!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2016, 00:00

Fener Rum Patriği Bartholomeos Aziz Haralambos isim günü nedeniyle geldiği Çeşme'deki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde ayin yönetti.

Kilise girişinde Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından karşılanan Bartholomeos'un yönettiği ayine İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tzakiris, İzmir Ortodoks Kilisesi Başpapazı Kyrillos Sykis, Yunanistan Kuzey Ege Bölgesi Vali Yardımcısı Kostas Papadopoulos, Sakız Metropoliti Markos Vasilakis, Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous, Sakızlı Syriza Partisi Milletvekili Andreas Mihailidis başta olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı.

Tarihi kilisede Türkçe bir konuşma da yapan Patrik Bartholomeos, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile ayin izni veren yetkililere teşekkür etti.

Patrik Bartholomeos, Çeşmeli bir gazetecinin, kilise çıkışında "SayınBartholomeos, konuşmanızdayetkilimakamlar izinverdiğitakdirde önümüzdekiyılyine10Şubat'ta bukilisedeayinyapmak istediğinibelirttiniz. RamazanveKurbanbayramlarında daSakızAdası'na yaklaşık 2 bin-2 bin 500 Türk gidiyor.Adada kale içinde Hamidiye Camii var.Orası restore edilip bayram namazı kılınsa nasıl olur?" sorusuna, "Bayramda bu kadar Türk gidiyorsa iyi yapıyorsunuz.Cami için Sakız Metropoliti'yle memnuniyetle konuşacağım" sözünü verdi

**

Fulya Omaç kardeşimizin verdiği bilgiye göre, Hamidiye Camii'nin ibadete açılmasının Sakızlı dostlar tarafından da olumlu karşılanacağı belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş konuyla ilgili olarak verdiği özel demeçte şunları söyledi:

"SakızAdası'ndaVounaki Meydanı'ndaki Mecidiye Camii AB fonlarıyla restore edildi.Şimdi Bizans Müzesi olarak hizmet veriyor.İzin alındığı takdirde bu cami ibadete açılabilir.Sakızlı dostlarımızında buna olumsuz bakacağını sanmıyorum."

Bir sanatçı düşünün

Tam 35 yıl önce henüz 18 yaşındayken TRT sınavını kazanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim- Heykel Bölümü mezunu olmasına rağmen kopamıyor musikiden. Önce İzmir daha sonra Ankara Radyosu'nda görev yapan Ferit Sıdal, Ahmet Hatipoğlu, Metin Everes, Kutlu Payaslı, Yılmaz Yüksel gibi dönemin büyük ustalarından dersler alıyor.

1983 yılından beri de TRT radyo ve televizyonlarında "Ses Sanatçısı" olarak görev yapan Turgay Kızıltuğ günümüzde sanatının zirvesinde.

Türk müziğinin olmazsa olmazı, amatör koroları çalıştıran sanatçı; devlet korosuna, konservatuarlara birçok öğrenci yetiştirmiş ve onların sanatçı olmalarına büyük katkı koymuştur.

Son dönemde iki sanatçı arkadaşı Gülderen Marmara ve Selçuk Gönüldaş ile "HARMONİA BAND" adı ile bir müzik gurubu kurmuş Türk Sanat Müziği'nde büyük bir yeniliğe de imza atmış.

İzmir'in adını Türkiye'ye duyuran Turgay Kızıltuğ'un, 21 Şubat 2016 Pazar günü saat 20.00 de Bayraklı/ Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Salonu'nda solo konseri var.

Bu konser öncesi duayen gazeteci Erkin Usman, TRT ses sanatçısı Süleyman Saral, eğitim gönüllüsü-gazeteci Yılmaz Durmaz, araştırmacı-yazar Tufan Atakişi, sanayici Ali Kaltaban ve bu tür etkinliklerin vazgeçilmez destekçisi işadamı Mehmet Karal bir araya geldiler ve bir iş bölümü yaparak konserin detaylarını en ince noktasına kadar tartıştılar.

Amaç en güzelini İzmirli sanatseverlere sunabilmekti.

Konser ile ilgili; 0533 515 67 73 / 0535 024 34 69 numaralı telefonlardan bilgi alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA