• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kelle koltukta doğayı koruyorlar ERKİN USMAN

Kelle koltukta doğayı koruyorlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.04.2016, 00:00
Biri Kaynaklar Merkez Mahallesi Muhtarı Erhan Şen, diğeri doğasever Remzi Tırpancıoğlu.
Buca'da ne zaman doğaya yönelik bir rant ve talan hareketi olsa, bunu yapmaya yeltenenler, karşılarında bu iki ismi buluyor.
Şen ve Tırpancıoğlu olmasaydı, Kaynaklar şimdi bir beton yığını haline gelirdi.
Kaymakamlık, belediye, jandarma her zaman onların yanında.
Sorunları çözerken, yasanın kendilerine sunduğu bütün olanakları kullanıyorlar.
Rahatı kaçanlar, onları ölümle tehdit ediyor, vız geliyor bu tehditler.
Hatta darp ediliyorlar.
Yine vız geliyor.
Aynı zamanda Buca Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı da olan Erhan Şen, şu ana kadar en az 20 hazine arazisini bu talancıların elinden kurtardıklarını söylüyor ve "Yanımda hep Remzi Tırpancıoğlu'nu görünce cesaretim ve gücüm bir o kadar artıyor" diyor.
Şen ve Tırpancıoğlu, bu destek grubuna eski bakanlardan Buca Belediyesi eski Başkanı Işılay Saygın'ı da kattılar. Bir doğa dostu olan Işılay Saygın, gördüğü aksaklıkları bu ikiliyle paylaşıyor ve birlikte üzerine gidiyorlar.
Erhan Şen'in ve Remzi Tırpancıoğlu'nun gayretli çalışmaları kamuoyunda da yakından izleniyor.
Çok sayıda özel orman kurulmasına öncülük eden bu ikiliye şimdi de Gediz Üniversitesi ve Türkiye Jokey Kulübü de birer hatıra ormanı kurulması konusunda destek vermek için başvurdu.
Şen ve Tırpancıoğlu, "Buca'nın eşsiz doğasını korumak için var gücümüzle çalışacağız.
Verilen desteğin her geçen gün büyümesi bizi mutlu ediyor" diyorlar.


1912 Karşıyaka Derneği'ne yeni üyeler

Karşıyaka'nın önemli sosyal kuruluşu 1912 Karşıyaka Derneği safları sıklaştırıyor, yeni isimlerle, yeni değerlerle güçleniyor. Bostanlı Vilayetler Evi'nde yeni katılan üyeler için kahvaltılı bir tören düzenlendi. Törende üyelere plaketleri verildi, rozetleri takıldı.
Törene renk katan en yaşlı üye, Karşıyaka'nın efsanesi Tahir Türetken'di. Yaptığı konuşma ve birlikte söylenen "Çok yaşa şanlı Kafsinkaf" ve "Yıl 1912" marşları ile çekilen Kaf Kaf nidalarıyla toplantı coşku içinde sonlandı.
1912 Karşıyaka Derneğine kabul edilen yeni üyeler şunlar:
Ali İpekli, Alphan Aksoylar, Bülent Köstem, Cem Ertuğrul, Cenk Değer, M. Çetin Oktay, Doğancan Özsel, Egemen Albayrak, Gökşin Konsoloğlu, Halil Nadas, Mehmet Peköz, Meriç Köyatası, Metin Karabağ, Muhittin İşçimenler, Ozan Özerdem, Özgür Aydemir, Rıfat Kınay, Serhat Altay, Sezen Erbil, Tayfun Uzel, Tolga Yağlı.


Böyle derneğe can kurban

Türk sanat müziği ve eşşiz Türk halk müziğimizi ayakta tutan derneklerin sayısı nüfusumuza oranla pek az. Bu bakımdan engin kültürümüzü yaşatmak için çaba gösteren derneklere her zaman sahip çıkılmalı, desteklenmeli. İzmir'de de Müzisyenler ve Sanatçılar Derneği, önemli faaliyetler göstererek takdirle izleniyor.
Başkanlığı bir hanım yapıyor, Şencan Büyükakyüz. Başkan yardımcısı da, eğitim ve sanatı mükemmel birleştiren İsmail Daimi Arı. Şimdiye dek 3 konser düzenlediler, 650 kişiden oluşan büyük bir kalabalığa çaldılar, söylediler.
Şimdi 27 Nisan Çarşamba günü Bornova'daki Erzurumlular Vakıf Düğün Salonunda dördüncü konserlerini veriyorlar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA