• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aliağa salıyor bölge soluyor ERKİN USMAN

Aliağa salıyor bölge soluyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.04.2016, 00:00
Aliağa ve çevresi hava kirliliğine resmen teslim edildi. Foça ve girişindeki Demir Çelik bacaları, artık duman değil, zehir salıyor.

Bu kirlilik artık sadece Aliağa ve Foça'yı değil, Karşıyaka'yı da etkiliyor. Sizin de daha önce yazdığınız gibi Aliağa salıyor, Karşıyaka soluyor.

Ne yazık ki bölgedeki ilk termik santralın altında da Aliağa'nın eski Belediye Başkanı CHP'li Turgut Oğuz'un imzası var.

Aliağa'ya gitmenize gerek yok.

Artık, demir çelik kokusu ve dumanı Menemen'e gelip dayandı.

Sıra Çiğli ve Karşıyaka'da...

Yörenin belediye başkanları bu katliamı seyretmekle yetiniyorlar.

Menemen'in CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin ise söylemlerinde hep çevreci ama Aliağa ile Menemen arasındaki bağlar, bahçeler artık birer moloz yığınına dönüştü.

Üzümler gitti; bize, daha doğrusu gelecek nesillere sapı kaldı!

Foça'da Gökhan Başkan da çevreci geçiniyor ama burnunun dibindeki demir-çelik, termik santral ve rafineri bacalarından çıkan tozlara ve zehire karşı bir tek söylemi ve eylemi yok.

***

Karşıyaka girişi ise bir beton yığınına dönüştü, tramvay çalışmaları bir yandan bölgeyi kilitlerken, yeni yeni alışveriş merkezleriyle Karşıyaka'nın hem o güzelim görüntüsü bozuldu hem nefesi kesildi.

Düşünmek bile istemiyoruz ama bu bir gerçek... Bölgede yaşanacak bir deprem veya afette buralardan kaçış yok.

***

Bu görüşleri aktaran POTA okurları, "Bu tespitlerimiz siyasi bir görüş değil" diyor ve ekliyor:

"Şimdiye kadar CHP'nin peşinden koştuk ama bu vurdumduymazlık yüzünden insanlar yollarını ayıracaklar. Bu çevre kirliliğine seyirci kalarak kaleyi düşürdüler."

İzmir'deki Balkesler kahvaltıda buluştu...

İzmir'de yaşayan Balıkesirliler, Karşıyaka Kent Restoran'da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. İzmir Balıkesirliler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Balıkesirli Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılıç, Dernek Başkanı Erkul Erdem ile doğum yeri Balıkesir olup İzmir'de oturanlar eş ve çocuklarıyla katıldı.

Balıkesir'den İzmir'e çeşitli nedenlerle göç edenlerin bir araya gelerek ortak değerlerde buluştuğunu belirten Dernek Başkanı Erkul Erdem, "Derneğimiz bünyesinde her yıl farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu birlikteliğimizi artırarak sosyal projelere yönelik çalışmalar yürütüyoruz.
Balıkesirden gelip İzmir'de okuyan üniversite öğrencilerine yönelik burs sağlıyoruz. Birlikteliklerimiz arttıkça gücümüz de artıyor. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. İzmir'de Balıkesir nüfusuna kayıtlı yaklaşık 66 bin kişinin yaşadığını belirten Erdem, daha çok etkinlik düzenleyerek kaynaşma sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

laflama

Hepimiz birbirimizden nefret eder hale geldik. Olsa olsa Kin Kardeşiyiz!

Şu futbol muhabbetlerinden bıktık. İyice ayağa düştü çünkü!

Oğlum sınavdan düşük not alınca, "Ne lan bu?" diye sordum. "Bu işin fıtratında var baba" yanıtını alınca, travma geçirdim. Şimdi merak etmeyin. İyiyim...

Dolu dolu yaşamak isterdim sözünden kastım, yağmurdan kaçarken doluya tutulmak değildi elbette...

Şuraya Ajdar gelse fotoğraf çektirmek için sıraya gireriz. Hayran gönüllüyüz!

İbrahimOrmancı'dan

günün fıkrası: Altta kalmayınca...

Kendisine pek güvenen bir Don Juan, güzel kadına sordu:
"Afedersiniz... Her halde yalnız yemek istemezsiniz, değil mi?" Fakat, cevap yerine kadından nasibine soğuk bir bakış düşünce, çirkin çirkin sırıtarak, altta kalmak istemedi:
"Kusura bakmayın, sizi annem zanettim de..." "İmkanı yok. Annen olamam...
Çünkü ben evliyim."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA