• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manava, pazarcıya sahip çıkmalıyız ERKİN USMAN

Manava, pazarcıya sahip çıkmalıyız

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2016, 00:00
Yaz güneşi altında soğutması olmayan tankerle süt topluyorlar mandıralara.
Şoföre soruyorum "bozulmuyor mu bu sıcakta süt?" "Abi, tankere iki bardak hidrojen peroksit döküyorum, akşama kadar bir şey olmuyor." Hidrojen peroksit dediği şey kadınların saçlarının rengini açmak için kullandıkları bir kimyasal.
Çok kötü değil, sadece canlıları öldürüyor.
Süte koyunca bütün bakteriler ölüyor, geriye bozulacak bir şey de kalmıyor.
Doğala özdeş süt!
Bu anlattıklarımın hepsi yasal.
Temel problem şu ki: İnsan doğa ilişkisi değişti.
İnsan yeni bir doğa kurgusu yaptı, kendini doğanın dışına aldı, doğayı alınır-satılır mal yaptı, sentetikleştirdi ve tüketime sundu.
Hal böyle olunca, insan kendinin doğal bir varlık olduğunu unuttu.
(beşer işte, unutacak elbet) İnternetten pantolon, ayakkabı, peynir, arkadaş ve sevgili edinmeyi marifet bildi. Optik kabloların sunduğu hayatı da hayat bildi. insan artık bu.
Doğala özdeş!
Direnmek lazım.
Bakkalı, manavı, kasabı, süpermarkete karşı korumak lazım.
Semt pazarlarını kullanmak, pazarcı esnafıyla dostluk kurmak lazım.
Hijyen, reklam, ambalaj illizyonuna teslim olmamak lazım.
Bir de, son moda "doğal ürün - yöresel ürün pazarı" adıyla işin cılkını çıkartanlara karşı uyanık olmak lazım.
Ama en önemlisi, ara sıra doğaya çıkıp, derin derin nefes almak lazım.
"Coşkun Gözendor biraderimizin internet'te dolaşan yazısından bir bölümdür bu yazdıklarımız."

Basketbol için buluşalım

Basketbol Adamları Derneği (B.A.D.) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin dört bir yanındaki basketbol adamı, duayeni, yazarı, yöneticisi, gazetecisi, hakemi, eski sporcusu tarafından oluşan 100 kişilik büyük jüri tarafından belirlenen 11.
Basketbol Oskarları 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü İzmir'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Başkan Avni Erboy, Karşıyaka Belediyesi Mavişehir Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi Bahçesi'nde düzenlenecek törenle 11. Basketbol Oskarları'nın yanı sıra, B.A.D. yönetim kurulunun "Türk sporuna unutulmaz hizmetlerde bulunan eski sporcu ve spor adamlarına da verdikleri "Spora Hizmet Ödülleri"nin kazananlara takdim edileceğini açıkladı.
11. Basketbol Oskarları ve Spora Hizmet Ödüllerini kazananlar şunlar:
Onur Ödülleri: Harun Erdenay (Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı), Hüseyin Mutlu Akpınar (Karşıyaka Belediye Başkanı), Olgun Atilla (Bornova Belediye Başkanı), Hasan Karabağ (Bayraklı Belediye Başkanı) Jüri Özel Ödülü: Ömer İşçi (Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı, Akhisar Belediyespor eski başkanı) Yılın Erkek Basketbol Takımı:
Fenerbahçe ve Pınar Karşıyaka Yılın Kadın Basketbol Takımı:
Galatasaray Odeabank Yılın Erkek Basketbolcusu:
Ali Muhammet (Fenerbahçe) (Pınar Karşıyaka'daki son sezonu için) Yılın Kadın Basketbolcusu:
Lara Sanders (Abdullah Gül Üniversitesi SK) Yılın Genç Basketbolcusu: Furkan Korkmaz (Anadolu Efes) Yılın Basketbol Antrenörü:
Ufuk Sarıca (Pınar KSK) Yılın Basketbol TV Programı:
NTV Spor ve TRT Spor Yılın Basketbol Sponsoru:
Doğuş Grubu Spora katkı ödülleri: Mehmet Erdoğan, Secder Akıncı, Nevzat Güzelırmak, Erkan Velioğlu, Turgay Meto, Şakir Kuruş, Mustafa İduğ, Necmi Temizel.

Böyle dernek alkışlanır

Karşıyaka'da kurulan Tuna Kültür ve Sanat Derneği 20. yılını çeşitli sosyal aktivitelerle kutluyor. 1996'da kurulan dernek, pek çok etkinlikte önemli rol oynuyor, üyeleri, yardımseverlik ve hayırseverlikleriyle tanınıyor. Özel kurslar açarak birçok alanda faaliyet gösteren Tuna Kültür ve Sanat Derneği, dar gelirlilere yaptığı yardımların yanı sıra, Kızılay ile ortak kan bağışı ve organ bağışı kampanyaları gibi etkinliklerle tanınıyor.
Başkan Göksel Komodoroğlu, tüm üye arkadaşlarıyla birlikte topluma hizmette bulunmak için çalıştıklarını, üye sayısında her yıl önemli artışlar aldıklarını söyledi. Derneğin 20. yıldönümü için düzenlediği gecede Çiğdem Sabuncuoğlu yönetimindeki koronun konseri alkışlarla izlendi.

Bu konser kaçmaz

İzmir Kültür ve Musiki Derneği'nin yaz konserleri bugün başlıyor. İsmail Özçeltik Hoca'mızın yönetimindeki Türk Sanat Musikisi Korosu bugün Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu'nda sevenleriyle buluşuyor.
Bu akşam 20.30'da başlayacak konserin ilk bölümünde musikimizin en seçkin eserlerini izleyeceğiz.
Bundan sonra da Dilek Turan sahne alacak. Cumhurbaşkanlığı Devlet Korosu'nun solisti olarak tanınan Dilak Turan İzmirlilere özel bir program sunacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA