• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Egeli üreticilere yağmur gibi destek ERKİN USMAN

Egeli üreticilere yağmur gibi destek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.08.2016, 00:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması(ÇATAK) Projesi kapsamında çalışmaları sürüyor.
2015 yılında yaklaşık 26 bin dekar arazi için toplam 2,5 milyon TL destekleme ödemesi yapan İzmir İl Müdürlüğü ise 2016 yılında kapsamı daha da genişletmek üzere ekipleri ile birlikte çalışmalarına hız verdi.
Çalışmaların yapıldığı Tire ilçesine bağlı bazı arazilerde yapılan bu iyileştirme çalışmalarını İl Müdürü Güldal yerinde inceledi.
İncelemelerde Güldal'a Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nursel Kalmaz, Tire İlçe Müdürü Mutlu Tıraş ve Ödemiş İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş da eşlik etti. Uygulamalar hakkında bilgi veren Güldal, projenin öneminden bahseden bir açıklama yaptı.

343 üretici ve 26 bin dekar

2015 yılında, İzmir'in 12 ilçesinden gelen taleplerle 343 üreticiye 26 bin dekar destekleme ödemesi yapıldığını kaydeden Güldal, "Bu alanların bazılarında hiç tarım yapılamıyordu.
Bazılarında ise gerekli önlemler alınamadığı için verim ve kalite kayıpları oluşuyordu. ÇATAK Projesi kapsamında yapılan uygulamalar ve verilen desteklemeler neticesinde milli ekonomiye önemli katkılar yapılmış oldu. Toprak ve su kalitesinin iyileştirilmesi, arazilerin düzenlenmesi, erozyonun önlenmesi ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışmaları kapsayan projeden üreticilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Uygun tekniklerle tarım yapılmadığı için vasfını yitirmiş tarım alanlarımız var. Bu tip arazilere ve düşük vasıflı arazilere sahip olan üreticilerimiz mutlaka İl ve İlçe Müdürlüğümüzle temasa geçsin. Bakanlığımızın sunduğu bu desteklemeden faydalanarak arazilerini ıslah etsin. Hem üretici hem ülke kazansın" dedi.

Çeşme'de bir tavla şampiyonası daha

Atilla Polat'ın adını taşıyan bu ünlü tatil sitesinde uzun yıllar yöneticilik yapan Ali Naci Erdem anısına düzenlenen bu turnuvaya katılım hayli yoğun oldu. Birbirinden heyecanlı müsabakalar sonunda Kenan Pelit, Murat Özgen, Cengiz Cantörü, Ömer Akdemir, Bülent Dai, Hasan Hanyalı, Hakan Özbağ ve Haluk Kutlar final turuna yükseldiler. Ali Naci Erdem turnuvasının finalleri önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

laflama

Yiğidim, aslanım... Grip olmuş. Yorgan döşek yatıyor!
Ölürsem kabrime gelme istemem... Bak elim terstir. Sonra "İmdat cankurtaran yok mu ?" diye ciyaklarsın.
İnsanlar gece-gündüz Net'te dolaşıp duruyorlar ama neden bir türlü Net olamıyorlar acaba!
Yorgun Demokrat değilim Ahmet Abi. Hırçın Demokrat'ım artık!
Yani diyorum. Türkiye obez olmasın istiyorsak, bu seçim döneminde vatandaşa partiler makarna dağıtmasın. Örneğin bize, diyet ürünlerle gelsinler!

Yol gösterme sanatı

Genç bir kadın, yakışıklı bir çiftçi ile birlikte gidiyordu.
Çiftçinin sırtında bir küp, sol elinde bir horoz, sağ elinde kocaman saplı bir kazma vardı ve önde de bir keçi yürüyordu. Bir hayli yürüdükten sonra, yolları tenha bir geçide gelince genç kadın durdu ve konuştu:
"Ben seninle bu tenha yoldan gitmem." "Niçin?" "Beni öpmeye ve sevmeye kalkarsın da..." Delikanlı güldü ve devam etti:
"Sırtımda ve ellerimde bu kadar yük varken seni nasıl öperim..." Kadının cevabı şöyle oldu:
"Nasıl olacak? Kazmayı yere saplarsın. Keçiyi sapına bağlayıp...
Küpün içine horozu koyunca elleriniz serbest kalır da...."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA