• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Körfez Evleri, İzmir için yeni bir soluk ERKİN USMAN

Körfez Evleri, İzmir için yeni bir soluk

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.08.2016, 00:00

Ege-Koop, konut sahibi olmak için alternatif arayan yurttaşlara her zaman pusula oldu.
Zaten 1984'te kuruluş amacı, bunu başarmaktı.
İzmir'de, "Güven kolay inşa edilmez", diyerek yola çıkmıştı Ege-Koop.
Bu iddiasına "Bu çatının altında güven var" sloganını da, yaptıklarıyla ekledi.
32 yıldan bu yana İzmir'in dört bir yanına kaliteli konutlardan oluşan 12 ayrı kenti bir gerdanlık gibi dizdi.
Çiğli'de 55 bin metrekarelik inşaat alanında 2+1 ve 3+1'den oluşacak Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri'nin altyapısından üstyapısına 200 milyon lirayı bulan yeni bir yatırımla, "İzmir'de herkesten önce Ege-Koop vardı" gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor.

ZEMİN KATTA DENİZ MANZARASI

Kent ustası Ege-Koop'un kaptanı Genel Başkan Hüseyin Aslan, "Şimdi yola çıktığımız yerden, Çiğli'de yeni bir başlangıca hazırlanıyoruz" derken, müjdeler peşi sıra geliyor: "Metropol sınırları içinde İzmir Körfezi manzaralı son yerde, zemin katı bile deniz gören, Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi'ni başlatıyoruz. Konut fiyatında denge getirecek bir adımı, 360 konutluk yeni projemizle atıyoruz." Dedik ya, "nadastan sağlam dönüyor Ege-Koop" diye, Aslan'a yeni projenin konumunu soruyoruz, başlıyor anlatmaya:
"Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi, Çevre Yolu'na 3,5 km, Mavişehir'e 10 dakika mesafede.
Çiğli merkeze mesafesi ise 5 dakika." Proje seçenekleri ve sosyal mekan ayrıntıları hakkında bilgi istiyoruz. Aslan'da yanıt hazır:
"Tamamı İzmir Körfezi manzaralı yanı başı ve arkası orman bu proje alanında;
2+1, 3+1 ve sınırlı sayıda 3+1 dubleks olmak üzere 3 tip projelerimiz var. 8 blokta 400'e yakın konut yapılacak.
Kafeteryaları, kameriyeleri, 2 havuzu ve peyzaj uygulamalarıyla çağdaş bir yaşam alanını kente kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz." "Heyecan tamam da, peki ya İzmir'de konut fiyatında dengeyi getirme iddiası?
Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi'ne dahil olmak için, nasıl bir ekonomik güce sahip olmak gerekecek?" diyecek oluyoruz, Aslan, "Kim olursan ol, sen de gel" diyor.

25 BİN PEŞİNAT

Aslan, Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi'nin "Ege-Koop ölçüsü" ile İzmir'de yeni bazı konut projelerinde astronomik fiyatlandırmanın halk lehine döneceği bir "denge terazisi" olacağını şöyle vurguluyor: "Cebinde 25 bin liradan 35 bin liraya kadar birikimi olan bir yurttaşımız, proje tiplerinden gücünün yettiğini tercih edecek. Kalan kısmı ile ilgili Ege-Koop kefaletinde kullanacağı özel koşullardaki kredi ile 5-10 yılda ödeyecek." "Orta gelir grubunda insanların konuta erişimi zorlandı" diyen Aslan, "Orta gelir grubundaki insanlarımızın insanca yaşayacakları konut sahibi olma koşulları ve umutları tükenmeye başladı. Konut fiyatlarının geometrik dizi şeklinde artarak ürkütücü tablolara ulaşması, gelir durumu orta seviyede olan insanlarımızın konut sahibi olmasını adeta zorlaştırıyor." Tablo buysa, gerçekten orta gelir grubu, bir kez daha Ege- Koop sayesinde mevcut maliyetlere göre oldukça ekonomik şartlarda ev sahibi olacak.
Ege-Koop, deyim yerindeyse Egekent-1 Projesi ile "doğduğu yer" Çiğli'de, İzmir Körfezi Evleri Projesi ile iyilik yapıp denize atacak.
250.000 ve 300.000 TL maliyetle ev sahibi olma şansına kavuşanların hissesi, zaten bir yıl dolmadan, Ege-Koop'un önceki projelerinde olduğu gibi 2 katı değerlenecek.
Ege-Koop'un Manisa Turgutlu ve İzmir'in bir ilçesinde iş sitesi projesi gibi sürprizlerini ise bir başka yazıya bırakalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA