• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şeytanın Kahvesi’ne tiyatro kuruluyor ERKİN USMAN

Şeytanın Kahvesi’ne tiyatro kuruluyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2016, 00:00

Kütüphaneciliği, müzeciliği ve aydınlanma evleri ile geçmişin değerleriyle bugünü buluşturmak, değerbilirlik duygusunu geliştirmek amaçlı kültür projesini sevdirmek- geliştirmek için Aliağa'nın Hacıömerli, Bergama'nın Demircidere ve Tepeköy mahallelerinde, Karaman'ın Sarıveliler ilçesine bağlı Uğurlu köyünde açılan Rasime Şeyhoğlu Anı Evleri/Aydınlanma evlerine bir halka da Ayvalık'ın önemli bir kültür mekanı olarak kabul gören Şeytanın Kahvesi'nde ekleniyor.
Bu kez adı, "Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Köşesi".
Yaşamının son 15 yılında yaz tatillerini oğlu Recai Şeyhoğlu'nun Sarımsaklı'daki evinde geçiren Rasime Şeyhoğlu;
2002 yılından bugüne açılan 44 kütüphanenin (Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphaneleri) kurucusu olarak özel kütüphanecilik alanında bir ilke imza atmış aydınlanmacı...
2005 yılında İstanbul'da 'Yılın Kütüphanecisi' seçilen Rasime Şeyhoğlu, ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü tarafından da 'Kütüphaneciler İmparatoriçesi' ilan edilmişti.
İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat köylerinde/beldelerinde ve kahvelerinde 39 kütüphane açan Rasime Şeyhoğlu, 21 Ağustos 2015'te aramızdan ayrılmıştı.
Ölümünden sonra da açılan kütüphanelerle bu sayı şimdi 44 oldu. Ayvalık'ta kültür ve sanat etkinlikleri için özel bir adres olan Şeytanın Kahvesi, şimdi de 'Türkü Ana' olarak gönüllerde yer etmiş kütüphaneci bir anneye ev sahipliği yapacak.
"Açtığı kütüphanelerle köy çocuklarına ve gençlerine kitabın aydınlığını taşıyan, Ayvalık'ın iki mahallesinde de kütüphane açan Rasime Şeyhoğlu'na Ayvalıklı kitapsever evlatları olarak sahip çıkmayı sorumluluk bildik" diye konuşan kahve işletmecisi Suat Kaçak, Ayvalık'ta kültür-sanat dostu olarak biliniyor.

İzmir'de bir AK Kadın: Sabire Garan...

Sabire Hanım AK Parti'nin Konak örgütünde görevli bir bayan siyasetçi. Hedefinde, "AK Partiyi bir kadın siyasetçi olarak zirveye taşımak" var.
"Nasıl?" dedik, yanıtı şöyle oldu:
"Önce AK Kadın olacaksınız. Siyasete kadınların sihirli ellerini ve inançlı kafalarını koyacaksınız. AK Kadın felsefesini zihinlere kazıyacaksınız.
Her AK Kadın, İzmirli hemcinslerinin ideali olacak.
Özüne, sözüne ve inançlarına güvenilirliğin sembolü olan AK Kadınlar, Egeli hemcinslerinin siyasetteki önderleri olacak.
Bu herkesin gıpta ettiği bir siyaset alanıdır." Sabire Garan, AK Kadın atağının, AK Parti içinde yeni bir atılım programı olduğunu vurguluyor ve ekliyor: "Göreceksiniz, bu AK Kadın projesi bütün yurdu saracak.
Başarılı olacağız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA