• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kerem Ali Sürekli: FETÖ’yü süpüreceğiz ERKİN USMAN

Kerem Ali Sürekli: FETÖ’yü süpüreceğiz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2016, 00:00

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, ile bir mini sohbete ne dersiniz?
Kasım ayı sonlarında baharı andıran tatlı mı tatlı bir serinlikte "Ankara'da durum ne?" diye sorduk ve yanıtı aldık.
Sürekli, "FETÖ ile ilgili mücadelede, kesinlikle intikam duygusuyla değil adalet duygusuyla hareket ettiklerini, hiç kimsenin Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Hükümetimizin, FETÖ ile mücadelede son derece başarılı çalışmalarına, işi sulandırarak gölge düşüremeyeceğini anlattı. Sonra da, insan hakları konusunda bir çok vukuatı bulunan Avrupa ve Amerika'nın Türkiye'ye insan hakları dersi veremeyeceğine dikkat çekti.
AK Parti'nin bu heyecen yüklü milletvekili şöyle, devam etti: "Devlete ve millete kastetmiş terör örgütleri de temizlensin istiyoruz. Devlet bu kalkışmaya karşı refleks gösterdi, savunmasını gösterdi. İşte bu yüzden kanun hükmünde kararnamelerle bunların gereklerini yerine getiriyoruz.
Bir daha kamu otoritesine karşı böyle bir kalkışma olmasın, bir daha istila girişimi olmasın, kırk yıldır sinsice devlete sızan bu hain, alçak FETÖ terör örgütü devletten temizlensin istiyoruz.
Ancak biz bu mücadeleyi yaparken, milyonlarca mağdurdan bahsetmek doğru değildir. Bu düzenlemeleri Hükümetimiz yaparken nasıl hareket ediyor? Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız da çok net ifade etti. Biz burada intikam duygusuyla değil, merhamet duygusuyla değil, adalet duygusuyla hareket ediyoruz, etmeye çalışıyoruz."
Sürekli'ye bir soru daha:
"Mücadelede son durum ne?" İzmir'in bu hızlı milletvekili, "FETÖ'yle yapılan bu mücadelede, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin ve devlet organlarının, başarıyla yürüttüğü bu mücadeleye kimse gölge düşürmesin. Tabii ufak tefek aksaklıklar olabilir, kamu kurumlarında binlerce ihraçla uğraşıyoruz" diyor ve çalışmaları da şöyle özetliyor: "Kurumlarımızı ben buradan tebrik ediyorum, gerçekten çok çok büyük oranda isabet vardır bu çalışmalarda.
Mağduriyet edebiyatı yapılıyor.
Sayın Başbakanımızın da deyimiyle:
"Esas olan mağdur, 246 şehidimizin yakını, gazilerimiz, milletimizdir."
Avrupa'nın ve Amerika'nın Türkiye'ye insan hakları dersi vermeye çalıştığını ifade eden Sürekli, konuyu şöyle noktalıyor:
"Türkiye'nin OHAL'ini eleştiren Fransa'da iki terör olayı nedeniyle bir yıldır OHAL sürdürülüyor. Bin 294 sığınmacıyı ülkelerine kabul etmemek için referandum yapan Macaristan mı bize yol gösterecek, onlar mı bize insan haklarını öğretecek veya FETÖ'ye kucak açan Amerika Birleşik Devletleri mi bizim buradaki OHAL'imizi eleştirecek? Hiçbirinin hakkı yok. Biz refleksimizi gösteriyoruz, kendimizi korumak için gerekeni yapıyoruz, onlar kendi işlerine baksınlar, kendi ülkelerindeki insan hakları ihlallerine kendi demokrasilerine baksınlar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA