• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sağlık yatırımında İzmir’in payı arttı ERKİN USMAN

Sağlık yatırımında İzmir’in payı arttı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2017, 00:00

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Balçova Semt Polikliniği ile Kemalpaşa Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açılışı yapıldı. Açılışlara AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Sağlık Müdürü Bedia Salnur, Güney Hastaneleri Genel Sekreteri Prof.Dr.Behzat Özkan, Kuzey Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Erbaycu katıldı.
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da sağlıkta yapılan yatırımlarda İzmir'in payının sürekli arttığını ifade ederek, "2002 yılında toplam kamu sağlık harcamaları yeni parayla yaklaşık 12 buçuk milyar liraydı. 2016'da ise 95 milyar liralık bir bütçe mevcut. 2017'de yüzde 17 artışla tam 111 milyar lira ülkemizin sağlığına ayırdık. Bu çok önemli rakam" dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise her şeyin başının sağlık olduğuna işaret ederek, "Bu toplumda sağlığı ve sıhhati için canını ve kanını veren şehitlerimizi minnetle anıyorum. Sağlıkta neredeyse tüm dünya ülkelerini geçtik. Sağlık hizmeti adına tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, vekillerimiz ve idarecilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

leyla abla yazıyor
Aynur Hanım'ın inadı

Vinç operatörünün yanlış bir hareketi yüzünden vinç zincirlerine bağlı bulunan kocaman köklerinden sökülmüş bir ağaç birden kaydı ve yol üzerinde harekete hazır bir otomobilin kenarına çarptı.
Otomobilden bir hanım sürücü hışımla dışarı fırladı ve bağırdı:
"- Benimle birlikte gelmeli ve bu olayı kocama anlatmalısınız." Oradakiler, kadını yatıştırmaya, vinç sahibi şirketin gerekli sigorta ödemesini yapmaya hazır olduğunu anlatmaya çalıştılar ama, kadın isteğinde ısrar etti.
- "Olmaz... Olmaz..." dedi ve ekledi:
- "Her şeyden önce, kocamın karşısına bu kez benim bir ağaca değil, ağaç gövdesinin bana çarptığını doğrulayacak bir tanık götürmeliyim."

Hatay'ın güzelliği dillere destan Aynur U. hanımı dediğini yaptırdı.
Aynur Hanım şu günlerde yeni Ford'u ile turluyor.

AK Parti'de iki kadın

Biraz da siyasete ne dersiniz?
Buyrun size birbirinden güzel iki kadın ile süslü bir mini siyaset dedikodusu.
Biri, AK Parti'de iddialı bir isim. Son seçimlerde AK Parti Cumaovası örgütünde boy göstermiş, zirveleri sollamıştı ama, gayretleri boş gitmiş ve: "Şimdilik buraya kadar..."demişti.
Mediha Balbakan, şimdilerde AK Parti Kadın Kolları'nın önde gelen isimlerinden biri.
"Bu defa başaracağım" diyor ve ekliyor:
"Hızımı kesemezler" Peki ya öteki kadın siyasetçi?...
Sabire Garan "Ben sürprizleri severim" diyor ve İzmir ilçelerinde AK Parti'nin bütün kadın kollarını bir bir dolaşıyor.

laflama

Yapılan bir araştırmaya göre; atlar zehirli hayvanlardan daha tehlikeliymiş. Çok doğru. At gibi bir kıza laf at da, gününü gör !
Sürekli artan dolar vatandaşı mağdur ediyor. Kul hakkı tamam da kur hakkı ne olacak bir bilen var mı ?
İlle de roman okusun, ister çamurdan olsun!
Ben de ünlü bir mizah yazarı olarak suikast tehditleri alıyorum. "Bu ülkede aklını koru İbrahim Ormancı" diye. Bilmem ne yapsam ki!
Bir erkek olarak ruh ikizi kavramına değil de ruh sekizi kavramına inanırım. Biri olmazsa, diğeri. Hey yavrum hey !

İbrahim Ormancı'dan

Şeyhoğlu, 46'ncı kütüphaneyi açtı

2002 yılından bu yana İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu, Tokat ve Karaman köylerinde ve beldelerinde toplam 45 kütüphane açan Şeyhoğlu Ailesi, 27 Ocak 2017 Cuma günü Antakya'da 46. kütüphaneyi Gülsüm Cengiz Kütüphanesi adıyla Antakyalıların hizmetine açtı.
Antakya'daki Aalen Kültür Sanat Derneği'nin kuruluşunun 15. yılında, Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilciliği'nin de bulunduğu binada kütüphane müzesini andıran bir de Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi açıldı.
3 bine yakın kitabın yer aldığı kütüphane ve aydınlanma evi açılışına Antakya Büyükşehir Belediyesi kültür danışmanı, TYS Antakya Temsilcisi, Aalen Kültür Sanat Derneği yöneticileri, sivil toplum yöneticileri, eğitimciler, öğrenciler ve esnaf katıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA