• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Egeli sanayici eşleri öğrenciler için sahnede ERKİN USMAN

Egeli sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2017, 00:00

Geçtiğimiz Şubat'ta "İki aşk adamı bir virtüöz" konseriyle İlhan Şeşen, Kürşad Başar ve Burçin Böke'yi İzmirlilerle buluşturan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği bu kez Tiyatro Oyunu ile kendileri sahneye çıktı.
EBSO Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu'nun yer aldığı, Cihangir Turantaş'ın yönettiği, Gupse Erdem'in "Sahibini Arayan Öyküler" isimli oyunu Tepekule Sergi ve Kongre Merkezi'nde sahnelendi.
Salonu dolduran sanatseverlerin yaptığı bağışlar, EBSO Vakfı'nın Burslar hesabına aktarıldı.
"Sahibini Arayan Öyküler" oyunu aynı zamanda 40 yıl aradan sonra öykü tiyatrosu alanında İzmir'de bir ilk oldu.
Öykü Tiyatrosu örneği 1978 yılında ünlü sanatçı ve yazar Suat Taşer tarafından sahneye konulmuştu.
Milattan Önce 2000'de, İda Dağı'ndaki tarihin ilk güzellik yarışmasına da göndermeler yaparak kadın gözü ile aşkı anlatan, aşkın ve sevginin varoluşuna tanıklık eden güncelerle herkesin kendinden bir şeyler bulduğu oyunda, Arzu Öztaş, Benal Özbek, Bengi Şenay aynı zamanda eserin yazarı Gupse Erdem, Dilek Şınlak, Gülsün Kabadayı, İncila Kabadayı, İpek Özçelik, Melike Binoğlu, Nazan Yılmaz ve Serap Koca, başarılı bir performans ortaya koyarken, Anadolu Salonu'nu dolduran izleyicilerden tam not aldı.
Ayakta alkışlanan oyunun ardından kadın sanatçıları kutlayan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, aşkı anlatan ve düşündüren her kelimenin ayrı bir dem lezzetinde olduğunu dile getirdi.

Aliağa'dan ihracat şampiyonu 9 firma

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı en fazla ihracat yapan ilk bin arasında Aliağalı 9 firmanın yer aldığını ve listeye giren firmaları tebrik ettiğini bildirdi.
Saka, yaptığı yazılı açıklamada Aliağa'nın sanayi potansiyeli ve ekonomik gücüne dikkat çekerek, Aliağalı firmaların Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) "Ege'nin 100 büyük kuruluşu" listesinde 12 şirket ile İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 8 firmayla yer almasının ardından TİM'in 2016 verileriyle gerçekleştirdiği en fazla ihracat yapan bin firma arasında 9 firmayla yer bulmasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Aliağa'da üretim tesisleri olan firmalardan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 2 milyar 100 milyon 413 bin 91 lira ile beşinci sırada yer alırken, Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. 12,, Petkim Petrokimya Holding A.Ş. 23., İzmir Demir Çelik sanayii A.Ş.
62., Kocaer Haddecilik San. Ve Tic. A.Ş. 113., Kardemir Dış Ticaret Anonim Şirketi 140., Özkan Demir Çelik Sanayii A.Ş.
192., Ravago Petrokimya Satış ve Pazarlama A.Ş. 316. ve Sun Chemical Matbaa Mürekkepleri ve Gereçleri San. Tic. A.Ş. 696. sıradan listeye girdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA