• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir bir teknoloji üssünü hak ediyor ERKİN USMAN

İzmir bir teknoloji üssünü hak ediyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2018, 00:00

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'dan iddialı bir çıkış:
"İzmir geleceğin üretim modellerine en hızlı uyum sağlayacak illerin başında geliyor. O nedenledir ki, uzun yıllardır "İzmir'de neden Silikon Vadisi olmasın?" dedik, Bugün, uluslararası firmaların Ar-Ge merkezlerinden bir kısmının söz konusu üs içerisinde açabilecekleri bir yapılanma projesi, talebimizin haklılığını ortaya koymaktadır."

***

EBSO Başkanı bu aşamaya gelmiş olmaktan memnuniyet duyduklarını vurguluyor ve Dördüncü Sanayi Devrimi ile birlikte dijital dönüşümün konuşulduğu, küresel eylem planlarını hayata geçirdiği bir süreçte bulunduklarını belirtip devam ediyor:
"Bu süreçte vurgulamak isterim ki, uyum sağlayamayan kaybedecek, EBSO olarak bizim de, tüm gayretimiz ve hedefimiz bu sürece en proatkif şekilde uyum sağlamamızdır.
Zira, güçlü bir üretim altyapısı olan ülkemiz, geleceği şekillendirmede düşük performans gösterdiği için takip eden bir ülke olarak gösteriliyorsa, takip edilen konuma yükselmek için de, bu dönüşümün dışında kalmamamız gerektiği çok açıktır.
O nedenle de, akıl ve bilimi temel alarak Teknoloji Üs Projelerini nitelikli, üretken bir yapı içinde kurgulayarak ülke geneline yaygınlaştırmalıyız. Çünkü, bu bir İzmir meselesi değil, ülke meselesidir.
İzmir mevcut potansiyeli ile projeye en fazla katkı koyacak illerin başında gelmektedir.
Geçtiğimiz aylarda İzmir'de gerçekleştirilen İzmir Teknoloji Çalıştayı'nda İzmir'de Teklonoji Üssü kurulacağı açıklamasını çok önemsiyoruz."

ÖMER HAYYAM'DAN BİR DÖRTLÜK

Bu zamanda az dostun olsa, daha iyi
Herkesle uzaktan hoşbeş edip geçmeli
Can gözünü açınca, görüyor ki insan
En büyük düşmanıymış en güvendiği.

GÜNÜN FIKRASI

Bir gün çok ünlü bir ressamın yolu, önemsiz bir hastalık nedeni ile Karadenizli doktor Temel'in muayenehanesine düşmüş. Temel para almamış, küçük bir resmi tercih edeceğini söylemiş. Ressam bir süre sonra koca bir tablo ile gelince, "Uyy, pu çok değerli, kapul edemem" demiş. Ancak ressam alması için ısrar etmiş. Doktor Temel biraz mahcup cevap vermiş:
-Peçi öyleyse, size bi fituk ameliyati borcum olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA