• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şeyhoğlu’nun “İran” dosyasında neler var? ERKİN USMAN

Şeyhoğlu’nun “İran” dosyasında neler var?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2018, 00:00

Recai Şeyhoğlu'nun yeni kitabı "Renkler Ülkesi İran", Karşıyaka'da Latife Hanım Köşkü'nde okurla buluştu.Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte konuşmacı olarak, Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Nail Çetin, Konak Belediyesi'nin önceki kültür müdürü Salim Çetin ve eğitimci-yazareleştirmen Bahri Karaduman yer aldı. "Bu kitabı okuduktan sonra insanın hemen İran'a gidesi geliyor" diyen Nail Çetin, Tahranlı çevirmen Arsalan Fasihi'nin "Bu kitabın İran hakkında mevcut önyargıların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağına eminim' cümlesini de dinleyicilerle paylaştı. Bahri Karaduman ise "Şeyhoğlu, Khoy, Tebriz, Isfahan, Şiraz, Tahran, Urmiye sonrası ikinci kez İran'a gidiyor ve bizleri bu kez daha önce görmediği İran şehirlerine götürerek bilgilendiriyor. Aydın kimliğiyle bu geziden kendisinde kalan ayrıntıları harmanlayarak ortaya güzel bir gezi notları- deneme kitabı çıkarmış.
Kendisini kutluyorum" dedi.
Nüket Hürmeriç'in kitapla ilgili olarak beste de yaptığı şiirini okuyarak renk kattığı etkinliğin sonunda Şeyhoğlu da İran'la ilgili gözlemlerini dillendirerek, İran'ın mutlaka görülmesi gereken bir coğrafya olduğuna dikkat çekti.
Kitabını imzalarken İranlı (Khoylu) bir aileyle de tanışan Şeyhoğlu, imza ve söyleşi için üçüncü kez İran'a gidebileceğini söyledi.

ŞAİR YUSUF ALPER ULAMIŞ'TA

7 Nisan'da Seferihisar'a bağlı Ulamış mahallesinde 5500 civarında kitapla açılan Ulamış Köyü Kütüphanesi'nin bu ayki konuğu şair Yusuf Alper'di.
Aynı zamanda Ege Üniversitesi Tp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Yusuf Alper, konuklara şiire nasıl başladığını, edebiyat dünyasıyla olan ilişkilerini anlattı.
Şiirlerinden örnekler verdi.
Şairliğine hekim olmanın katkıları olup olmadığına da değinen Alper, soruları yanıtladı, kitaplarını imzaladı.
Çiçekli Avlu'da Şemse Parlak ile halasına da konuk olan Yusuf Alper, " Hüzün varsa toplumda, şiirde de olacak tabii ki" dedi.
Önümüzdeki ayın konuğu ise Dr.
Efdal Sevinçli olacak.
Konu da Ulamışlıların ve Bademlerlilerin yakından bildiği bir konu:
Necati Cumalı. Haziran ayı başında kütüphane dolup taşacağa benziyor.

EN GÜZEL BALKON VE BAHÇELER SEÇİLİYOR

Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'En Güzel Balkon - Bahçe Yarışması' bu yıl 17'nci kez gerçekleşecek.
Karşıyaka'nın en estetik, renkli ve yaratıcı balkon ile bahçelerinin belirleneceği yarışma; Balkon, Müstakil Bahçe ve Apartman-Site Bahçesi olmak üzere, üç farklı kategoride yapılacak.
Balkon ve bahçelerinin güzelliğini ödülle taçlandırmak isteyen Karşıyakalılar, 22 Mayıs'a kadar Karşıyaka Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne başvurabilecek.
Peyzaj Mimarları Odası, Ege Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri, yapacağı ziyaretlerle başvuruları tek tek inceleyecek.
Değerlendirmeler sonucunda, puanlama sistemiyle her kategoride ilk 3'e girenler belirlenecek.
Kazananlar ay sonunda açıklanırken, dereceye girenlere plaket ve çeşitli hediyeler verilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA