• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in 80’lik ve 90’lık delikanlıları ERKİN USMAN

İzmir’in 80’lik ve 90’lık delikanlıları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2018, 00:00

Veli Lök, İzmirli ünlü bir ortopedist.
İnsan hakları savunucusu. Adı, tıp tarihine altın harflerle geçmiş bir hekimimiz. Yurtiçinde yurtdışında çok sayıda kongreye katılmış, bildiriler sunmuş, önerileriyle tıp dünyasında bir çok yeniliklerin kapısını aralamış biri.
Recai Şeyhoğlu, Veli hocayla öteden bu yana yoldaşça ilişkileri olan emekli bir öğretmen.
Sık sık yanına uğrar, muhabbet eder, anıları tazelerler.
Geçtiğimiz günlerde gene sevgili hocasına uğradı. Lök, "Recai, dün bana 101 yaşında bir hasta geldi biliyor musun ?" dedi ve hocasına kulak verdi.
Cumhuriyet henüz kurulmadan önce ilkokula giden Kocaelili Mehmet Bey, gezmek için Aliağa'ya çocuklarının yanına gelir.
Burada kendisine bir çevre de edinir. Kahvede okey oynarken arkadaşlarından biri der ki, "İzmir'de Veli Lök diye bir adam var.
Kemikten tekrar insan yapıyormuş." Bunu duyan Mehmet Bey, o günlerdeki rahatsızlığının tedavisi için Veli hocanın yolunu tutar. Tanışır. Nüfusta doğum tarihi 1921 olarak görülmektedir ama, "Siz nüfusa bakmayın.
Ben şimdi tamı tamına 101 yaşındayım" der.
Veli Lök ise 86'sındadır. Yeni mezun bir hekim gibi Alsancak'ta hastalarıyla ilgilenmektedir daha..
İzmir'de bir başka delikanlı da Mevlüt Kaplan'dır.
Halâ okuyup yazmakta ve etkinliklerde konuşmaktadır. 88 yaşındadır. Araştırmacıyazar Zeki Büyüktanır ise 89'un son günlerini yaşamaktadır. Yakında 90 diyecektir.
Recai Hoca, Konak Belediyesi'nin önünde onu görünce sorar, "Neler yapıyorsun Zeki Bey?" Yanıt verir: "Yeni kitabımı bastıracağım.
Yayınevi arıyorum."

SÜRPRİZ AÇIKLAMA!

İzmir'de, 8 yıl önce kurulan Balkan Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk Anadolu ile Balkanlar arasında gönül küprüsü kurarak gönüllere girdi. Tepeciklilerin oluşturduğu Tepecik Platformu, Fuar Göl Gazinosu'nda gece düzenledi. İşte bu gecede kürsüye çıkan Altay Dönmez, Balkan Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk'ü sahneye çağırdı, "Seni Konak'ta başkan olarak görmek istiyoruz" dedi.
Öztürk de "Değerlendireceğim" yanıtını verdi.
Bakalım gelecek günler ne gösterecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA