• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir yaşam efsanesi FİLİZ ÖZKOL

Bir yaşam efsanesi

filizozkol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2018, 00:00

Sanatçı kimliği görünüşte birçok kişiye kolay gelebilir. Sahne ve beyaz perdede görülmek ve salına salına dolaşmak. Milyonları peşinden sürüklemek.
Kimin hoşuna gitmez. Hele ülkemiz; öyle sanatçılar yetiştirmiş ki, üzerinden yıllar geçse, çoğalan bir değer haline gelmiştir. Dünya sinemasında da bir çok örneklerine rastlıyoruz.
Sanatçı olmak farklı bir ekol gerektiriyor.
Toplumun hangi kesiminde olursanız olun, sanatçı doğuluyor sonradan olunmuyor ve nerede olursanız olun er geç yetenek bir şekilde patlak veriyor.

GÖNÜLSÜZ GİTTİM AMA...

Gümbür gümbür vizyona giren ve daha ilk günlerde seyirciyi kendine kilitleyen bir MÜSLÜM GÜRSES hayatı. Nam-ı değer 'Müslüm Baba'nın biyografisi. İlk fırsatta soluk soluğa koşturarak izleme olanağı buldum. Önceleri bilinen bir arabesk hikayedir diye biraz da gönülsüz gittim diyebilirim. Aslında 'Müslüm Baba'yı çok da severim. Yeni Asır gazetesinin Yeni Radyo günlerimden kalan en güzel anılarımdan biridir "BABA'nın şarkıları. Haftanın en çok dinlenen sanatçısı olurdu. O yıllarda efsanevi rüzgar yaratan tınıları, hala kulaklarımdan silinmemiştir. "ADINI SEN KOY", "UNUTAMADIM" diye daha binlerce şarkıya hayat veren sanatçımızın hayatı herkese ibret olabilecek nitelikteymiş.
Yaşarken rahmetlinin nelerini kaçırmışız.
Şaşırdım kaldım. İnanmanın güç olduğu bir dramın altında dimdik durmaya çalışan bir adam. Gerçek bir yaşam hikayesi.
59 yıllık hayatına sonsuz acı ve Muhterem Nur'a bağlılığını sığdırarak sanatında devleşen Müslüm Gürses'in yaşamını Halfeti'deki çocukluğundan başlayarak anlatan film, sanatçının pek çok bilinmeyen yönüyle beyazperdeye taşınmasının altında büyük bir sanat yatıyor. Bir hikaye bu kadar mı güzel anlatılır... Bir dram tüm gerçekleriyle bu denli mi yansıtılabilir...
Yaşamla savaşmış bir insan Müslüm Gürses ve bu savaşı belki de şimdiye kadar hiç kimse bu şekilde görmedi.

AŞKLA DEĞİŞEN HAYAT

Filmi izlerken kendinizden kopuyor gidiyor sanatçının hayatına giriyorsunuz.
Sanki o yaşamda siz de varsınız. Onun hayatının her anını onunla birlikte yaşıyor ve acı çekiyor, sabrediyor, ona yapılanlara öfkeleniyor, başarılarına ortak oluyor ve sahnede onu ayakta alkışlıyorsunuz. Evet başta hayat arkadaşı Muhterem Nur, tüm oyuncu kadrosu, sanat ve görüntü yönetmenleri, ve müzikleri ile bir yaşam efsanesinin klasik olabilecek kayda değer filmine katkılarından dolayı ortaya çıkardıkları bu güzel yapıt için sanatseverler olarak teşekkür borçluyuz. Uzun seneler yankıları devam edecek filmi henüz izlemediyseniz hemen gidin ve en güzel yerden biletinizi alın. Bir başarı hikayesini ve aşkla değişen bir hayatı göreceksiniz bu filmde. İyi seyirler arkadaşlar pişman olmayacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA