• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uludağ Ekonomi Zirvesi -1 GONCA ELİBOL

Uludağ Ekonomi Zirvesi -1

gonca.elibol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.03.2019, 00:00
Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri tarafından Garenta ana sponsorluğunda bu yıl 8'incisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi, Türkiye'nin en seçkin iş insanlarının katılımıyla 22-23 Mart 2019 tarihlerinde Uludağ'da gerçekleşti.

Benim de katıldığım zirvenin otele girişinden ayrılış sürecine kadar her aşamasına destek sağlayan Canvas İletişim ve Co-Event firmalarının profesyonelliği, nitelikli ekibi ve müşteri memnuniyetine gösterdiği ilgi de dikkat çekiciydi.

Etkinliğe 2000'e yakın iş insanı katılırken, 100'den fazla konuşmacının katkısı sayesinde zirve oldukça verimli geçti. Bu zirve öğretici olmanın, gelişime, ekonomik işbirliğine katkı sağlamanın yanı sıra turizme de fayda sağladı. Ülkemizde bu tür etkinliklerin sürekliliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle benzer zirvelerin ülke genelinde yapılması, bölgesel düzeyde yaygınlaşması, ülkemizin gelişmesi açısından son derece faydalı olacaktır. Türkiye'nin en büyük ekonomi buluşması olan Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Türkiye ve dünya ekonomisinin geleceği tartışıldı. Yerli ve yabancı fikir insanlarının katkıları ile geleceğin stratejileri belirlendi. Küresel ekonomik değerler içerisinde Türkiye'nin geleceği, tarım, sağlık, dijitalleşme çağında yeni trendleri ve girişimciliğin yarını gibi tüm sektörleri kapsayan önemli konular masaya yatırıldı.
Değişim, dijital ve değerler temalı oturumlarla insanı harekete geçiren ve ufkunu açan paneller gerçekleşti.

BİRÇOK PANEL GERÇEKLEŞTİ
Zirvede ilk gün Enerjide Yeni Dengeler, Global Belirsizlikte Büyüme, Dijital Dönemde Liderlik, Yatırım Liderleri, Global Şirket Yaratmak, Sürdürülebilirlik/Amaçlı Şirketler, Refah İçin Dijitalleşme, Büyüme Dostu Bankacılık, Yarına Yatırım konulu paneller gerçekleşti.

Zirvenin ikinci günü Stars of Region start up yarışmasının ardından Değişim Döneminde Perakende, Vizyon 2023, Katma Değerli Büyümenin Anahtarı: İnovasyon ve Girişim, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla Tarımın Ajandası, Sosyal Yatırım: Sosyal Sorumluluk Liderleri, MIT İktisat Profu.
Daron Acemoğlu'nun sunumu, Çığır Açan Teknolojiler, CFIE Başkan Yardımcısı Sun Shengming'in sunumu, Çin'i Doğru Anlamak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın 2023 Yolunda Milli Teknoloji hamlesi konulu sunumu ve Stars of Region ödül töreni ile son buldu.

Etkinlik, küresel riskler karşısında alınması gereken tedbirlerin, iş akış süreçlerinde çevreye duyarlı sistemlerin ve iş tanımlamaların kurgulanmasının, dönüşüm çağında bir gereklilik olduğunun da altını çizdi. Dijitalleşme ile teknolojik gelişmelerin rekabet etmede en önemli anahtar olduğunu gözler önüne serdi. Türkiye'nin güçlü yönlerine odaklanarak çok çalışırsak ve zirveden çıkan sonuçları iyi değerlendirirsek gayet başarılı bir ülke olacağız.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA