• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Taraftarlar zekidir, akla gelmeyen oyunlar hazırlar GÜRKAN ERTAÇ

Taraftarlar zekidir, akla gelmeyen oyunlar hazırlar

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2019, 00:00

Süper Ligin ilk haftası birbirinden güzel maçlara sahne olurken, taraftarlar yine karşılaşmaların rengi, süsü. Onlarsız futbolun zevki yok. Bir hafta öncesinden kendi takımlarını nasıl destekleyeceklerini ve rakip taraftarlara nasıl bir oyun yaparak tribün egemenliğini ele geçireceklerini hesaplarlar. İçlerinde öyle zekiler vardır ki hazırladıkları komployu öğrenince şaşar kalırsınız.
Beşiktaş ve Fenerbahçeliler arasında öyle ilginç olaylar yaşandı ki, zihinlerimizde hala tazeliğini koruyor. İşte bu hafta kurulan komplolardan birkaç örneği sunuyoruz, tatlı tatlı anımsayaraktan

KORKAK TAVUK
2002-2003 sezonunda Kadıköy'de Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı maçta siyah-beyazlı taraftarların F.Bahçeli taraftarları oyuna getirmesi derbi tarihinin en ilginç olaylarından biriydi.
Beşiktaşlılar, üzerinde (Cobarde Gallina Ortega- Kahraman) yazılı pankartı Fenerbahçeliler'e, "Ortega'ya biz de hayranız. Onun
için özel bir pankart yaptırdık. Onu siz sallayın" dedikleri öğrenildi.
Ezeli rakiplerinden gelen bu jesti geri çevirmeyen F.Bahçeliler'in maç boyu astıkları pankartta yazan İspanyolca cümlenin anlamı ise çok farklıydı: "Korkak Tavuk Ortega."

TRUVA OPERASYONU
18 Eylül 2005'te oynanan Beşiktaş - F.Bahçe maçında stada girmesi yasak olan F.Bahçe taraftarları gizlice İnönü Stadı'na girdi. Maç oynanırken bir anda üzerlerindeki Beşiktaş formalarını çıkaran sarı-lacivertliler, kulüplerinin formalarıyla "En büyük Fenerbahçe" tezahüratlarına başladı. İnönü'de buz gibi bir hava eserken, Beşiktaşlıların şikayetleri üzerine emniyet güçleri Fenerbahçeli taraftarları tribün dışına çıkardı.

KAPIYI KIRDILAR
27 Ekim 2011'deki Beşiktaş - F.Bahçe derbisinde başlama vuruşundan hemen sonra beklenmedik bir olay yaşandı.
Dışarıda bekleyen ve stada alınmayan Fener taraftarları, İnönü Stadı'na Eski Açık tribünündeki acil çıkış kapısını kırarak girdi ve Beşiktaşlıların uyarması üzerine hakem Fırat Aydınus maçı durdurdu.
Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle çok sayıda Fenerbahçe
taraftarı Eski Açık'ta kendilerine ayrılan bölüme geçti. Sarı-lacivertli taraftarların yerlerini almasının ardından maç yeniden başladı.

KADIN VE ÇOCUKLAR
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda BJK ile F.Bahçe arasında 3 Mayıs 2012'de BJK İnönü Stadı'ndaki derbiyi, siyah-beyazlıların cezası nedeniyle sadece kadınlar ve 12 yaş ve altı çocuklar statta izleyebildi. İki takım arasındaki 89 yıllık rekabette bir ilk yaşandı.
Ertesi yıl bu kez Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle Kadıköy'deki derbi yine sadece kadınlar ve çocuklar önünde oynandı. En ilginç yanı, kadın ve çocukların izlediği bu maçta F.Bahçe'nin kötü tezahürat ve küfürden ceza almasıydı.
Erkeği, kadını, şu maçları tribünde Avrupadakiler gibi sportmence izlemesini bir öğrenebilsek.

BILICA KAZDI, PENALTI KAÇTI!
Ezeli rakiplerin 2009-2010 sezonundaki randevusunda çok ilginç bir olay yaşandı. F.Bahçe'nin Kadıköy'de Beşiktaş'ı 1-0 yendiği 18 Nisan 2010'daki lig maçında sarı-lacivertli takımın "Bilica" lakaplı Brezilyalı futbolcusu Fabio Alves Da Silva, Beşiktaş'ın 64. dakikada kazandığı penaltı atışı öncesinde penaltı noktasını kramponuyla eşeledi, delik açtı. Beşiktaşlı Bobo'nun penaltı atışını kaleci Volkan Demirel kurtararak, ezeli rakibine beraberlik şansı tanımadı.
Bilica'nın futbol sahalarında çok ender yaşanan fair-play dışı bu hareketi spor gündemini bir süre meşgul etti. Ama F.Bahçeliler Brezilyalı oyuncuyu "Kahraman" ilan etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA