• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

17’SİNDE SAAT 17’DE TÜM TÜRKİYE İÇİN

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2015, 00:00
Bugünkü manşetimizde görünen insan sayısı belki 20 bile değil ama inanın bu 20 insan Türkiye'nin her yerinden, her meslekten 70 milyonun üstündeki Türkiye'yi temsil ediyor. Ve herkesin dilinde tek cümle: "Hepimiz biriz, beraberiz." Malum yerlerden basılan düğmeyle, içerideki piyonu PKK eliyle yarattıkları terör ortamına karşın tüm Türkiye tek yürek oldu ve bunu sokakta, maçta, ofiste her yerde yüksek sesle dile getirerek "Biz Türkiye'yiz ve bizi altedemezsiniz" mesajını en güçlü şekilde veriyor. 14 Sivil Toplum ve meslek kuruluşlarının biraraya gelerek 17 Eylül'de Ankara'da Sıhhiye'den 1. Meclis'e kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yapacağı yürüyüş de bu birliğin, daha çarpıcı ifadesi olacaktır. Bu böyle biline...
PROJENİN TA KENDİSİ

Hani en başından itibaren HDP'nin ve onun Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir "proje" olduğunu yazıyor, savunuyorum ya, bunu doğrulayan bir gerçek daha ortaya çıktı. Demirtaş'ın, ABD'de "Siyasetçi yetiştirme programı" olarak bilinen (IVLP) Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı'nda (International Visitor Leader Ship Program) eğitim gördüğü belirtiliyor. Sarkozy, Blair gibi liderlerin de aldığı bu programın, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın desteğinde faaliyet gösterdiği biliniyor. Ve, özellikle ileride işbirliği yapabilecekleri siyasetçileri bu programa davet ediyorlar. Allanıp pullanarak sözde "barış güvercini" gibi gösterilen ama seçim sonrasındaki terör saldırıları ile birlikte tüm foyası ortaya çıkan Selahattin Demirtaş'ı hala destekleyenlere duyurulur!

ÖZDAĞ'DAN DEMOKRASİ, HOTAR'DAN REKOR DERSİ

Demokrasinin en güzel örneklerinden birisi bugün Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın geldiği noktada vücut buldu. 12 Eylül darbe döneminde idam cezasıyla yargılanan Özdağ, bugün idamla yargılandığı günün yıldönümünde iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasetin zirvesindeki yerini alabildiyse, demokrasi dışında neyle açıklayabilirsiniz bu durumu? Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve hemen her kesimle kurduğu yakın ilişkiyle çok katkı sağlayacağına inandığım Özdağ, hemen kolları sıvadı ve seçime kadar 7 bölgede 7 günde önde gelen STK'larla buluşulması için hazırlıklara başladı bile. Seçim bölgesi Manisa'ya da 2 müjdesi var; Okul öncesi eğitimde dağıtılmak üzere 5 bin ton kuru üzüm üreticiden alınacak ve don mağduru olan 23 bin çiftçiye 35 milyon lira ödeme yapılması için gerekli alt yapı çalışması tamamlandı. AK Parti MYK'sında İzmir'i temsil eden Nükhet Hotar da hem sosyal işler başkanlığında yürüttüğü çalışmalardaki başarısı hem de en uzun süre Genel Başkan Yardımcılığı yapan isim olması dolayısıyla kendi alanında ciddi bir rekorun da sahibi. Ege'yi temsil eden Hotar ve Özdağ'a yeni görevlerinde başarılarının devamını dilerim.

İŞTE BENİM KAHRAMANIM

Bodrum'da cansız bedeni kıyıya vuran minik Aylan gibi bazen bir fotoğraf, milyonlarca sayfaya sığmayacak sözü anlatır ya, ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeli ve diğer mültecilerin dramına karşı duyarsız kalan tüm dünyanın iki yüzlülüğüne de ayna tutar böylesi fotoğraf kareleri. Bunun hemen ardından Macar kadın gazetecinin, kucağındaki bebeğiyle kaçmaya çalışan bir mülteci babanın ayağına çelme taktığı görüntüsü de, bu iki yüzlülüğü bir kez daha gözler önüne serdi. Hemen ardından bir "imaj parlaması" yapılmalıydı ve hemen "gereği yerine getirildi." Yabancı haber ajanslarının geçtiği bir kare fotoğrafta Danimarkalı polis, mülteci bir küçük kız ile oyun oynuyordu! Fakat, bunun bir proje olduğu hemen ortaya çıktı neyse ki. Şimdi benim sizinle paylaşacağım fotoğraf ise ne kurmaca, ne bir projenin ürünü. Tamamen gerçek. Tamamen sahici. Bir minik mülteci, ailesiyle kaçarken aç ve susuzluktan neredeyse ölmek üzere. Çevik Kuvvet polislerimiz de, bu minik yavruya tüm şefkatleriyle su içiriyorlar. Canımızı, malımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz, vatan için-millet için, bizim için canlarını veren kahraman polisimize, askerimize ne yapsak azdır. Vatan size minnettar. Sahici bir aşk ile sevdalandığınız bu millet, sizin borcunuzu ödeyemez..
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA