• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

KARA-HAVA-DENİZ-YOL İNŞASINDAN SİSTEM İNŞASINA

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.05.2016, 00:00
O'nu ifade eden en güzel söz bence; Sakin Güç..

Dingin, mütevazi, sempatik ama bir o kadar da kararlı, çalışkan ve gücü kendinde saklı bir isim..

İzmir'in çıkaracağı 3. Başbakan olarak Binali Yıldırım'ı anlatan en kısa ve en sade ifadeler bunlar olsa gerek.

Siyasetçi Binali Yıldırım nasıl derseniz?

Bugüne kadar kelimelerden çok icraatlarıyla konuşmayı tercih etti...

AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı ve doğal Lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu yana 20 yılı aşkın süredir en yakın ve hep daha güçlenen bir güven ilişkisi içinde çalışma ve yol arkadaşı oldu Binali Yıldırım.

En zor zamanlarda bırakıp gidenlerin, ihanet edenlerin tam tersine; "sonuna kadar dava arkadaşlığı" nasıl olunur her defasında ispatlayan isim oldu.

Nitekim; dün Genel Başkan adaylığıyla ilgili ilk açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili her sözünde bu özen ve sadakat sonuna kadar belliydi.

Bugüne kadar kara, hava, deniz ve yolları inşa eden Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak yeni dönemde artık Türkiye'ye dar gelen sistemin yeniden inşasında en önemli rolü oynayacağı da aşikardır...

Ama; sadece bu kadar mı? İnsan Binali Yıldırım nasıldır derseniz?

Birebir tanıyanlar pekala bilir ki; o ciddi ve mesafeli duruşunun altında son derece sempatik ve her an bir fıkra ve espri yapmaya hazır son derece samimi bir kişi vardır aynı zamanda.

1 Kasım seçimleri gecesinde sosyal medyada izleme rekorları kıran;

"Vurur yüze ifadesi.. Yeniden tek başına iktidar olduk bitanesi" sözleri partili olmayanların bile gülümseyerek izlediği görüntülerdi.

Ve; en insan haline 2 kez tanık olmuş bir gazeteci olarak benim için de çok anlamlı.


AĞLAYABİLEN İNSAN İYİDİR

1- Dede Binali Yıldırım.. Ankara'da gazetecilik yaptığım yıllarda ilk torununu bana anlatırken heyecanına ve mutluluğuna tanık olduğum Yıldırım ile; Haziran seçimleri sırasında İzmir'de düzenlenen basın toplantısında doğum günü dolayısıyla torunlarının kutlama mesajlarının yer aldığı sürpriz videoyu izlerken gözleri yaşaran dede Yıldırım herkesi çok etkilemişti..


2- Evlat Yıldırım.. 2013 Mayıs'ında Ankara'daki bir Anneler Günü etkinliğinde annesini anlatırken duygulanıp gözleri dolan ve şu sözleri söyleyen evlat Yıldırım:

"İstanbul'da akrabalarımın yanında orta ve lise eğitimine devam ederken annemle yazları ancak hasret giderebiliyorduk. 1969 yılında İstanbul'a geldiğinde annem yüksek tansiyondan dolayı felç oldu. Çapa Tıp Fakültesi'nde Fizyoterapi bölümünde tedavisi süresince yanında kalıyor, sabahları da okula gidiyordum. Sonra, sürdürülemeyen bir tedavi olduğu anlaşılınca memlekete götürdüler. Ölümü içine doğmuş; "Ölürsem oğluma haber vermeyin, derslerinden geri kalmasın" demiş. Onlar da vasiyet kabul etmiş ve ölümünü bana haber vermediler. Cenazesine katılamadım. Bu yaşa geldim hala annemin öldüğüne bile inanamıyorum. Anneleri yaşayanlara, hayatta olanlara benim diyeceğim onlara sakın öf bile demeyin, yüzünüzü ekşiltmeyin. Çünkü, kaybettiğinizde bir daha yerine getirme şansınız yok."

AK Parti, Pazar günü kongresini yaparken sadece Genel Başkanını değil, Türkiye'nin yeni Başbakanını da seçmiş olacak. Yaptıkları, yapacaklarının teminatı olan bir siyasetçi Pazar gününden itibaren Başbakan olacak. Ben bu yazımda sadece siyasetçi değil aynı zamanda insan tarafıyla da tanık olduğum Binali Yıldırım'ı anlatmaya çalıştım. Hüzünden ve sevinçten ağlayabilen insan, iyi insandır. Ve, bugüne kadar yaptıklarıyla, bundan sonra yapacaklarını da ispatlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA