• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

BAŞKANLIK... HEMEN ŞİMDİ

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2016, 00:00
Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kongre, bunca yıllık gazetecilik sürecimde izlediğim onlarca kongre arasında diyebilirim ki en kalabalık kongreydi. AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi için söylenecek en genel tanım; bayrak değişiminin son derece yumuşak ve zarif yapıldığı olacaktır.

Kongre ile ilgili genel kulis bilgilerini siyaset muhabirimiz Emirhan Ergen'in kaleminden okuyacağınız için fazla detaya girmek istemiyorum.

Dün itibarıyla delegelerin oylarıyla resmen AK Parti Genel Başkanı olan Binali Yıldırım, kendisini Başbakanlığa ve bu makama taşıyan İzmirlileri konuşmasında sık sık anarak minnettarlığını bir kez daha gösterdi. Yıldırım'ın bu sevgi ve coşkusu da İzmirliler tarafından karşılıksız bırakılmadı.

LAF ÜSTÜNE LAF DEĞİL, TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMA ZAMANI

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlık konuşmasında verdiği 3 ana mesaj var Yıldırım'ın:

1- FETÖ Terör Örgütü ile mücadele ilk günkü kararlılıkla devam edecek. Aynı şekilde PKK başta olmak üzere terörle mücadelede milim sapma olmayacak.

2- Fiili olarak varolan Başkanlık sistemine resmen geçilecek.

3- Laf üstüne laf koymanın değil, taş üstüne taş koymanın zamanı.

İlerleyen günlerde yeni dönemin şifrelerini daha çok işleyeceğiz elbette. Bugünden itibaren AK Parti'nin ve bu davanın tartışmasız ve değişmez lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkan Binali Yıldırım arasındaki uyumun siyasette ve icrada verimi arttıracağı da çok açık. Türkiye'ye uygun uyarlanacak ve tıkanan sistemin önünü açacak Başkanlık sistemi bugünden itibaren siyasetin de Meclis'in de 1. öncelikli gündemi olacaktır.

TEŞKİLAT PARTİ VİTRİNİNDE

Partinin yeni dönemde en üst organı olan MKYK listesine gelince; 6 Egeli 50 kişilik liste içinde fena bir rakam sayılmaz. 1 kişi de Disiplin Kurulu üyeliğinde ve bu rakam 7'ye çıkıyor. Genel Başkanın da İzmirli olduğunu düşünürsek iyi bir orandır bu.

Son seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Savaş'ın listeye girmesi, Aydın siyasetinin Ankara'da daha güçlü temsil edileceğini ortaya koyuyor. Balıkesir'den deneyimli bir isim Ali Aydınlıoğlu ve Manisa'dan eski il başkanı Murat Baybatur'un listede yer alması, partinin kurucularından Sema Ramazanoğlu'nun Denizli adına listeye girmesi AK Parti'nin en fazla gücünü aldığı teşkilatlarına verdiği önemi de gösteriyor.

SİYASETİN DUAYENİ HOTAR, PARLAYAN YILDIZI DAĞ

Gelelim İzmir'e. Kerem Ali Sürekli'nin Merkez Disiplin Kurulu üyeliğini koruması önemlidir. Gençlik Kolları il başkanlığından bu yana partide yükselen bir grafik çizen Hamza Dağ'ın yeni dönemde partinin vitrininde daha çok görülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ve Nükhet Hotar. Kurulduğu günden bu yana partinin yönetiminde olan, milletvekili olmadığı dönemde bile Genel Başkan Yardımcısı olan Nükhet Hotar, bu alanda kırılması zor bir rekora imza attı ve 14 yıldır olduğu gibi yine partinin en yetkili organında yerini aldı. Yeni dönemde bakan veya yine Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına devam etmesi sürpriz olmayacak Hotar'ın.
AK Parti ve İzmir siyasetiyle özdeşleşen ve siyasetin duayenleri arasındaki yerini tartışmasız olarak alan Hotar, yeni dönemdeki İzmir odaklı siyasette de en etkin isimlerin başında gelecek..
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA