• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Lezzeti doğal hedefi global SEZER ALTAN

Lezzeti doğal hedefi global

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.07.2019, 00:00
66 yıllık lezzet ustası Kaptan ailesinin yeni markası Burgmax, doğallık, kalite ve lezzet vadediyor

Bugünkü lezzet durağımız İzmir Mavişehir'de hizmet vermeye başlayan Burgmax. 66 yıl önce İzmir Kemeraltı'nda gıda sektörüne adım atan ve yıllardır hem Kemeraltı hem de Karşıyaka'da muhteşem lezzetleriyle tanınan Kaptan ailesinin lezzeti doğal, hedefi global olan yeni markası. Burgmax olarak Türkiye'nin en iyi hamburgerini üretmek üzere yola çıkmışlar.
1953 yılında Kemeraltı'nda börekçi olarak başladıkları lezzet yolculuğu 66 yıllık mücadele ve emekle bugün de devam ediyor. Bu serüvende kalite ve güven Kaptan ailesinin her daim parolası olmuş. Hep en iyisini, en güzelini, en doğalını ve de en lezzetlisini yapmayı amaçlamışlar. Aslen Rize Çamlıhemşinli olan dede Ali Kaptan, oradaki bilgi, birikim ve tecrübelerini İzmir de değerlendirmiş. Aile, Kemeraltı'ndan sonra Karşıyaka Çarşı içerisinde pizza, hamburger ve döner üzerine harika bir mekan açmış.
Açtıkları mekan ile yıllarca lezzet tutkunlarının en önemli lezzet adresi olmuşlar. Aynı şekilde Bostanlı'da da kahvaltı, pastane ve börek üzerine yeni bir yer daha açmışlar.
Daha sonra 2001 yılında Mavişehir Atakent'te, kahvaltı kültürünün bu kadar yaygın olmadığı günlerde 'Kaptan Kahvaltısı' ile markalaşıp efsaneleşmişler.
İzmir Mavişehir'de dışarıda kahvaltıyı, kahvaltı kültürünü ilk başlatan kişi Ali Kaptan'dır.



4. KUŞAK TORUN

İzmir'in en iddialı burger markası Burgmax'ın, dikkat çeken tasarımında iç mimar Tarkan Önal imzası var. Burgmax markasının yüzde yüz yerli sermaye ile kurulduğunu açıklayan işletme sahibi torun Ali Kaptan, üniversitede Dış Ticaret okumuş, çocukluğundan itibaren de işin içinde. Kendisi bu markanın değerinin, miras ve sorumluluğunun bilincinde. Ailecek işlerini daha iyi yapmak ve bu bayrağı taşımak; en önemlisi de emaneti korumak için çalışıyorlar. Öte yandan Burgmax'ın yetkilileri ürün alım konusunda da çok titizler. Tedarik zincirini çok iyi yönetiyorlar. Bununla beraber bütün sebze ve meyveleri taze, günlük olarak alıyorlar.



YÜZDE YÜZ YERLİ

Burada da aynı kalite ve lezzeti yakalamışlar. Markanın adı ve lezzet politikasına uygun ürünler yapmışlar.
Kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri etleri kullanıyorlar ve lezzetleri inanılmaz.
Etler restorana gelmeden önce Çiğli Organize'deki fabrikada dinlendirilip marine edildikten sonra restorana geliyor. Burgmax projesini hayata geçirmeden önce, en sağlıklı eti üretmek üzere Foça'da 30 dönüm büyüklüğünde bir besi çiftliği kuran ve bu çiftlikte dünyanın en kaliteli et ırkı olarak bilinen 'Limuzin' ve 'Şarole' cinsi hayvanları yetiştirmeye başlayan Kaptan ailesi, bine yaklaşan hayvan varlığı ile burger üretimindeki et ihtiyacını, yüzde yüz doğal üretimle sürekli olarak karşılayabiliyor. Burger aşıklarının yıllarca yabancı markaları ve bu markaların muhtelif kopyalarını tercih etmek zorunda kaldığını dile getiren Ali Kaptan, "Etinden ekmeğine kadar her şeyiyle kendi üretimimiz olan sıra dışı burgerlerimiz, özel soslarımız, tatlılarımız, içecek seçeneklerimiz ve tabii ki dekorasyon konseptimizle çok iddialıyız. Lezzeti ve konforu bir arada yaşatmak üzere, iki yıllık bir ön çalışmanın sonucunda Mavişehir'de kapılarını açtığımız mekanımızda, haftanın 7 günü, 11.00-23.00 saatleri arasında, burger aşkını maksimum yaşamak isteyenler için hizmet vereceğiz" dedi.



KENDİ MUTFAĞINIZ GİBİ

Farkınız nedir diye sorduğumda, "Herkesin kendi evinin mutfağında olduğu gibi özenle ve titizlikle çalışıyoruz.
İnsanlar evinde nasıl temiz ve sağlıklı yiyebiliyorsa bizde aynısını yapıyoruz" diyorlar. Ürün hakkında bilgi veren Ali Kaptan, "Hamburgerde enzim ve hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Gerçek, karışımsız et hamburger yiyorsunuz.
Klasik hamburger 180 gr. Bu gramaj tercihe göre azaltılıp arttırılıyor.
Arzu edenlere 120 ve 240 gr verilebiliyor. Hamburgerde Ege otlarının karışımından yapılan 'vejeteryan burger' ve beyaz et severler için 'tavuk burger' alternatif olarak sunuluyor.
Kızarmış çıtır atıştırmalıklar, kendi dondurmalarımızdan elde ettiğimiz milkshake ve dünya kahve çeşitlerini tatmanızı öneririm. Tatlıda ise İspanyol tatlısı San Sebastian'ı denemelisiniz" şeklinde bilgiler sundu.
Son söz; Aile şirketlerinin en büyük sorunu, şirketin nesilden nesile sürememesidir. Nice devasa şirketler, aile arasındaki çekişmeler yüzünden yok olup gitmişlerdir. 66 yıl bir işletmenin yaşaması, büyük başarıdır.
Arkasında büyük emek, çaba ve sabır vardır. Kaptan ailesinin kurduğu Burgmax'ın İzmir'in en iyi burger markası olacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA