• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mayıslar Galatasaray’ın HALİL FİNCAN

Mayıslar Galatasaray’ın

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2023, 00:00
Koca sezonun özetini bu dar alana sıkıştırmak çok zor kuşkusuz. Fakat bir gerçek var ki Galatasaray kadro kalitesiyle, 14 haftalık müthiş serisiyle, Okan Buruk'un taktiksel becerisiyle, Giresun mağlubiyeti dışında sahasındaki yenilmezliğiyle, tam 16 müsabakada rakiplerine geçit vermeyişiyle, elde ettiği 26 galibiyetle pençesini göstere göstere bu yarışı en önde bitirmeyi hak etti. Elbette Icardi'yi ayrı tutup bu şampiyonluktaki payı için ayrı bir alkış seremonisi şart. Ancak bu sezonki yabancı oyuncu seçiminin ve bu isimlerin süre buldukları anlardaki veriminin altı çizilmeli. Uzun yıllardır ilk kez böylesine isabetli tercihleri bir arada görememiştik. Rashica'dan Mertens'e, Dubois'ten Midtsjo'ye, Torreira'dan Oliveira'ya, Boey'den 37'lik Gomis'e Muslera'dan Nelsson'a, Adekugbe'den Ross'a, diğerleri kadar şans bulamasa da Mata da bu zafere katkı koydu. Sadece yabancıların uyumundan bahsedip Kerem'i, Abdülkerim'i, Emre Taşdemir'i, Barış Alper'i, Yunus'u, Berkan'ı, Kazımcan'ı ve Kaan Ayhan'ı es geçmek gibi bir niyetim yok. Özellikle Kerem'in çoğu maçta ışıl ışıl ışıldaması (Dün 3 golün pasını verdi) ve ligdeki 9 gol-10 asisti onu şampiyonluğun mimarları arasına katıyor.

BU MAÇLAR UNUTULMAZ
Bu hikayenin içerisinde öne çıkan o kadar maç var ki. 7-0'lık Başakşehir, 3-0'lık F.Bahçe, 4-0'lık Giresun, 6-0'lık Kayseri, 4-1'lik Alanya maçları unutulmaz elbet.
Daha önce lig şampiyonluğu görmemiş 20 oyuncunun bir ilki yaşamak için ortaya koyduğu çaba, taraftarların inanılmaz desteği, 15. haftadan bu yana sürdürülen zirve istikrarı Aslan'ın kükreyişinin dipnotları arasında.
Başta Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur olmak üzere yönetim de 23. şampiyonluğun kilit isimleri arasına eklemeli son tahlilde. Ve yine bir Mayıs ayı, yine G.Saray zaferini ilan etti. Bundan sonrası mı? Kuşkusuz sarı-kırmızılı taraftarlar Avrupasız geçen bir sezonun ardından gerçeklerin yazılı olduğu tarih sayfalarına yeni tarihler not etmek için daha iştahlı bir Aslan umut ediyor. Tebrikler ve Avrupa'da yolun açık olsun G.Saray...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA