• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kalıp kıyafetle adam, adam olmaz YUNUS KARAKAYA

Kalıp kıyafetle adam, adam olmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2015, 00:00
Bugün yazımın bir bölümünü yine İzmir Gazeteciler Cemiyeti seçimlerine ayıracağım.
Perşembe günkü kongrede oy kullanacak gazeteci dostlarım, adayların gösterişine ve dış görünüşüne göre lütfen karar vermesin. Kişi ne kadar güçlü, gösterişli, sağlıklı bir vücuda sahip olursa olsun; bu vücudu ne kadar iyi, güzel ve çekici giyim, kuşamla donatırsa donatsın, bütün bunlar kişiyi değerli kılmaz. Unutmayın "Kalaylı bakır küflenmez." Kişiyi değerli kılan güzel ahlakı, becerisi, üretkenliği, bilgisi ve çalışkanlığıdır. Saf, temiz, dürüst ve namuslu kimseye, kimse kara çalamaz; onun şahsiyetine kimse leke süremez.
Şimdi gelelim esas konuya. Geçen yazımda kafamdaki soru işaretlerini sizlerle paylaşmıştım. Değerli kardeşim Kazım Erkmen de kafasındaki soru işaretlerini sosyal paylaşım sitesinde takipçileriyle paylaşmış. Kazım Erkmen kafasındaki soru işaretlerini şöyle kaleme almış:
1990'lardan beri üyesi olduğum İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 2 Nisan'da Kongresi var. Bu kongre öncesi Atilla Sertel yönetimi, çalışma raporu yayınladı. Kitapçığın 88. ve 89. sayfalarında gelir gider durumu bilgileri ve bilanço bilgileri başlıkları altında iki bölüm var. Duran varlıklar kalemindeki son durum 1.554.969.73 TL olarak görünüyor. Bu cemiyetin Kordon'daki bitişik arsası yanılmıyorsam 5 trilyona (eski para ile) satılmıştı. Bu paranın bir yerde bağımsız gösterilmiş olması gerekiyor. Eğer harcandı ise niçin harcandığının da izahı lazım. Böyle iki sayfalık bilgi ve tablo ile geçiştirmek mümkün değil. Cemiyet yönetimi böyle ibraz edilemez. Bu hesapların iyi incelenmesi için herkes üzerine düşen görevi yapsın lütfen.
Kazım Erkmen arkadaşım bu soruları sormakta haklı. Çünkü geçtiğimiz günlerde Kars'a TANAP projesi sırasında beraber gittiğimiz İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi'nde saymanlık görevinde bulunan Nezih Bilger ile sohbet etme fırsatı bulduk. Kendisine "Eski yönetimin kasada 4.5 milyar (eski para ile trilyon) devir etti. Şu anda kasada ne kadar para var?" diye sordu arkadaşlar. Nezih Bilger de tüm açık yürekliliğiye: "Şu anda kasada 2 milyar (trilyon eski para) TL civarında para var." diye cevapladı. Bakalım bunun hesabını İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi nasıl açıklayacak.

MHP il teşkilatı bir tek onu mu destekliyor?


7 Haziran seçimler öncesinde MHP'li aday adayları da çalışmalarına hız verdi. Aday adayları bir bir ortaya çıkıp çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürürken İzmir MHP İl teşkilatının sadece bir kişinin haberlerini medyaya servis etmesi kafalarda çeşitli soru işaretleri oluşturdu. Basın - Yayın ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut'un 2. Bölge Milletvekili aday adayı Murat Koç'un haberlerini medyaya servis etmesi "MHP il teşkilatı Murat Koç'u mu destekliyor?" sorularını akıllara getirirken, bu durum diğer aday adayları arasında da rahatsızlığa sebep oldu. Yalnız MHP'li milletvekili aday adayları 7 Nisan'da sıramızı görelim sendromundan bir an önce kurtulmaları gerekir yoksa "Atı alan üsküdarı" geçiyor bilgilerine...

Gençler Çanakkale'ye gidiyor


FrmTv ekranlarında yayınlanan "Gündem Özel" programımda bu hafta konuğum, Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi Başkanı Fatih Yılmaz'dı. Kendisiyle Anadolu Gençlik Derneği'nin çalışmalarını konuştuk ama beni en çok heyecanlandıran, 11 Nisan'da Türkiye'nin çeşitli illerinden katılacak olan 250 bin genç ile Çanakkale'ye çıkartma yapacak olmaları oldu. Neden önemli? Çünkü her geçen gün yok olan "Çanakkale ruhu" tekrar canlanacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA