• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sermayen bir yumurta ise taşa çal YUNUS KARAKAYA

Sermayen bir yumurta ise taşa çal

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2015, 00:00
Sermaye, bir işin kurulup yürütülmesi için gerekli olan, önemi büyük bir güven kaynağıdır. Eğer bu kaynak işe yaramayacak, kişiyi veya kurumu yarı yolda bırakacak kadar küçük, önemsizse, o işten hemen geçmeli insan; ona bel bağlayıp yola çıkarsa sonunda zarar görür, pişman olur. Nasıl yani demeyin bizim İzmir Gazetecilerin Cemiyeti'nin sırf İzmir'de yayın yapan diğer gazetelerin Basın İlan Kurumu'ndan aldığı reklam gelirine göz dikerek yasaların tanığı hakkı amacı dışında kullandığı gibi.

ÇIKIŞ AMACI BU DEĞİLDİ
Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin AB tarafından finanse edilen "Özgürlük İçin Basın" projesi kapmasında Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Proje Koordinatörü Yusuf Kanlı, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Oğuzhan Kavaklı bir gurup İzmirli gazeteciyle biraraya geldi. Özgürlük için Basın projesinin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen Sivil Düşün Programı Ağlar ve Platformlar Hibe Programı kapsamında finanse edildiğinin ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütüldüğünün altını çizmek isterim.
Toplantıda İzmir'de yayın yapan gazetelerin Basın İlan Kurumu'ndan aldığı pay tartışma konusu olurken, BİK kanununun İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından amacı dışına çıkartılarak, haksız kazanç elde ettiği görüşü ağır bastı. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, dolaylı yoldan da olsa İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin çıkarttığı gazetenin siyasi bir yayın organı olduğunu dile getirdi.
Gazete Dokuz Eylül'ün kuruluş aşamasında görev yapan İbrahim Irmak'ın, İGC tarafından çıkartılan gazetenin kuruluş amacının dışına saptığını dile getirmesi ise benim görüşümde hakkı olduğumun bir göstergesi niteliğindeydi. Irmak, "Gazete Dokuz Eylül aslında eğitim, çevre gazetesi olarak çıkacaktı. İyi ve kaliteli gazeteciler yetiştirip Türk Basınına kazandırmayı amaçlıyorduk. Ama daha sonra ticari amaca yönelindi, sonra tamamen bir siyasi partinin yayın organı haline gelince bende yolumu ayırdım" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN YASAĞI RAPORDA YERALDI
Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Asır Gazetesi'ne karşı uyguladığı haksız ve taraflı tutum da Özgürlük İçin Basın projesi kapsamındaki raporda yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasının yanlışlığı İfade ve Basın Özgürlüğü İhlalleri Raporu'nun değerlendirme bölümün de şu sözlerle yer aldı;
"...Ötekileştirme, ayrıştırma, hedef gösterme ve tetikçilik uzun süredir ülke gerçeği oldu. Son zamanlarda İzmir'de belediyelerin gazetecilere yönelik bu kabul edilemez davranışlarının gazetecilerce ve gazetecilere karşı geliştirilmesi ise meslek adına utanç vericidir..."

Yesevi Ocakları İzmir İl Başkanlığı açıldı
Yesevi Ocakları İzmir il Başkanlığı mehteranlar eşliğinde düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Açılış töreni öncesinde ziyaretime gelen Yesevi Ocakları İzmir Şube Başkanı Murat Kan ile kısa sohbet etme imkı buldum. Yesevi Ocaklarının bir gençlik hareketi olduğunun altını çizen Murat Kan "Gönlü vatan millet sevgisi dolu, imanlı, eğitimli disiplinli gençler yetiştirmek istiyoruz" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA