• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Maymun yoğurdu yemiş, artığını arkadaşının yüzüne sürmüş YUNUS KARAKAYA

Maymun yoğurdu yemiş, artığını arkadaşının yüzüne sürmüş

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2015, 00:00
Ak Parti ile MHP'nin koalisyon yapacağı sinyalini alanlar bin bir telaş içerisine girmeye başladı. Ak Parti ve MHP koalisyonu istemeyenler "Maymun yoğurdu yemiş, artığını arkadaşının yüzüne sürmüş" misali kendilerini çok kurnaz sanıyorlar. Biliyorsunuz, kurnaz kimse, işlediği suçu başkasının üstüne yıkmasını bilir. Kişi, işlediği suçu gizlemek, ondan ceza almamak için başkasının üstüne atabilir. Bu gibi kimselere karşı uyanık olmak lazım. CHP'lilerin yaptığı da bu. Sanki eli kanlı terör örgü PKK'nin temsilcisi olan HDP'nin meclise girmesi için gayret sarf eden bir başkası. Siz değil miydiniz CHP'li seçmenlere "Evinizde 3 oy varsa, birisini HDP'ye verin" diyen. Şimdi hiç kimseye söz söylemeye hakkınız yok, ülkeyi kaosun içine soktunuz, rahat bırakın MHP'yi de Ak Parti ile işbirliği yapısın, Türkiye'yi çıkmazdan çıkarsın. Siz de eli kanlı terör örgütü temsilcileriyle işbirliğine devam edin.

Foça'da sorunlar bitmiyor

İzmir'in turizm merkezleri arasında yer alan Foça'da sorunlar bir türlü bitmiyor. Hem Eski Foça'da, hem de Yeni Foça'da esnafın tam iş yapacağı dönemde yaşanan sorunlar yüzünden morali bir hayli bozuk. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekse Foça Belediyesi'nin hizmetlerinden dert yanan esnaf patlama noktasına geldi.
Gazetemiz Yeni Foça'da yaşanan sorunların bir bölümünü sizlere duyurmuştu. Yeni Foça Gencelli sakinleri, Büyükşehir'in Haziran'da başlattığı kanalizasyon çalışmaları nedeniyle denize gireceğini hep beraber okumuştuk. Ben bir de konuyu MHP'li Yeni Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar'a sordum. Gerçi Taner Acar'a 'Bir dokunduk bin ah işittik'.
Yeni Foça'da yaşanan sorunları bir de Taner Acar'ın sözlerinden okuyalım:
"Yapılan arıtma ve kanalizasyon çalışmasıyla Yeni Foça'nın bir turizm ilçesi olduğu, gelirini turizmden kazandığını unutmuş yöneticiler tarafından ilçe heba edilmektedir.
Yeni Foça öyle bir hale getirilmiştir ki Büyükşehir ve yerel yöneticiler şehrin girişine tadilattan dolayı kapalıyız yazsa yeridir.
Yapılan kazı çalışması ve yeni yol düzenlemesi plansız programsız zamansız, hiç kimseye sormadan Yeni Foçalının bu konudaki fikri alınmadan, yörenin tarihi dokusu düşünülmeden yapılmaya çalışılmaktadır. İZSU ve Büyükşehir bürokratı tarafından yapılan çalışmama ne kadar Yeni Foça'ya uyarsa o kadarlık bir çalışma olacaktır.
Oysa hem kanalizasyon çalışması hem yeni yol ve kaldırım çalışması sezon dikkate alınarak tarih ayarlaması yapılmalı, aralıklı çalışma, hızlı ve etkin çalışma ile kimse mağdur edilmemeye çalışılmalı idi.
Belediye Meclis Üyesi olarak konuyu yakından takip etmekte ve görüşlerimizi hem yetkililere hem halka duyurmaya çalışmaktayız.
İlk meclis toplantısında Yeni Foçalı esnaftan işgal ücretleri, vatandaşlardan, konutlardan alınan atık su ücretlerinden vazgeçilmesi, belediye kiracısı olan esnaflardan bu yıllık indirimli kira ücreti alınması ile ilgili teklifimiz olacaktır.
Foçalı yerel yöneticilere son kez bir talebimiz olacaktır, ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaları. Gerekirse hepimiz elimize kazma kürek alırız, yeter ki Yeni Foça'nın işini bir an öne bitirelim, güzel huzurlu bir Yeni Foça'ya uyanalım."

Konak Belediyesi'ne teşekkür ederim

09.11.2014 tarihinde kaleme aldığım yazımda Alsancak Sevgi Yolu'ndaki palmiye ağaçlarının bir kısmının kuruduğunu yazmıştım. Geçtiğimiz günlerde Konak Belediyesi bu kuruyan Palmiye ağaçlarını yenileriyle değiştirdi. Bu duyarlılığından dolayı Konak Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA